![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 265 Pomógł: 4 Dołączył: 30.08.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Bawię się w php i mysql już jakiś czas i stwierdziłem, że powinienem się zabrać za jakąś strone. Niestety o tworzeniu stron w tej technologi to ja zbyt dużo niewiem dlatego mam kilka pytań. Czy jest możliwość aby nie trzeba było się łączyć z bazą danych na nowo w każdym pliku ? W jaki sposób mógłbym zabezpieczyć strone ? Znacie może jakiś FAQ o tworzeniu stron ? I na co Wy radzili byście mi zwrócić uwagę ? (jakieś pomoce tricki itp ![]() Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli myślisz że postawisz pkilka pytań, zahaczysz o kilka tematów i wszyscy się zlecą i napiszą Ci tutoriala to jesteś w delikatnym błędzie.
1. Polecam na początek trochę teorii i kursów dle początkujących; 2. FAQ :?: Owszem. Widzisz banner w nagłówku strony, tak obok logo forum. 3. Tricki :?: Odnośnie czego? Pisanie formularzy czy obsługi XML'a w kontekście pisania plików konfiguracyjnych do frameworka opartego na MVC :?: Sztuczki i nawyki każdy sobie wyrabia praktyką. Zacznij od rzeczy prostych, księga gości, newsy, licznii, ... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 265 Pomógł: 4 Dołączył: 30.08.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Te żeczy proste co wymieniłeś to już mam dawno opanowane
![]() Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 660 Pomógł: 13 Dołączył: 9.06.2004 Skąd: Wrocław i okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Witam. Cześć ![]() Cytat Bawię się w php i mysql już jakiś czas i stwierdziłem, że powinienem się zabrać za jakąś strone. Bardzo fajnie ![]() Cytat Niestety o tworzeniu stron w tej technologi to ja zbyt dużo niewiem dlatego mam kilka pytań. Wal śmiało ![]() Cytat Czy jest możliwość aby nie trzeba było się łączyć z bazą danych na nowo w każdym pliku ? Pewnie chodzi Ci o ograniczenie ilości kodu? Możesz sobie zrobić jeden plik, np o nazwie log_do_bazy.php a później go includowac na początku. Możesz też użyć funkcji albo obiektu. Cytat W jaki sposób mógłbym zabezpieczyć strone ? Zależy przed czym, na pewno przyda się ten artykuł oraz ten.. Cytat Znacie może jakiś FAQ o tworzeniu stron ? Np. to forum ![]() ![]() Tak ogólnie to w stopce strony jest wiele przydatnych linków, a i tutaj znajdziesz sporo informacji. Cytat I na co Wy radzili byście mi zwrócić uwagę ? Jak pisał szanowny mike_mech, to zależy sztuczki dotyczące czego? ![]() Poprzeglądaj to forum - tutaj jest na prawde istna kopalnia wiedzy. Cytat Pozdrawiam. Ja również i życzę powodzenia. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 398 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2005 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Polecam kupic książke jakąś dla początkujących... + forum...
-------------------- "Państwo to ja" Ludwik XIV
"Wróg zaatakuje to co kochasz" Ojciec Chrzestny "Wszystko powinno być proste jak to tylko możliwe, ale nie prostsze..." A. Einstein "Wyobraźnia jest ważniejsza niż wiedza" Albert Einstein "Nieprawda powtarzana wielokrotnie staje się prawdą" |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 19:42 |