![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 16.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam pytanko
przesyłam dane z formularza metodą "POST", czy jest jakaś graniczna liczba pól którą ta metoda jest w stanie obsłużyć? tzn, czy jeśli zrobię np. 30 pól, których wartość będę chciała przesłać do drugiego pliku, to czy może się zdarzyć, że POST nie będzie w stanie tego obsłużyć? z góry dzięki za pomoc |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziwne pytanie... ale jesli Cie to interesuje to proponuje napisac prosty skrypt:
- petla for, ktora tworzy np. 1000 input kazdy o wartosci o jeden wiecej - naciskasz guzik submit - i potem Twoj skrypt wyswietla pokoleji wszystkie pola z $_POST I w ten sposob sobie sam odpowiesz na pytanie ![]() -------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 033 Pomógł: 125 Dołączył: 17.09.2005 Skąd: Żywiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat("php.ini") post_max_size = 8M 8MB powinno wystarczyć na 30 pól tekstowych. Nawet jeszcze `troche` zostanie ;] -------------------- "Sumienie mam czyste, bo nieużywane."
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 4.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(nie ja @ 2005-09-19 02:05:12) czy jest jakaś graniczna liczba pól którą ta metoda jest w stanie obsłużyć? Nie ma. Teoretycznie problem moglby wystapic tylko z miejscem w pamieci na serwerze (tak jak wspomina Kicok), ale to juz nie kwestia ilosci pol formularza, lecz wielkosci wartosci w tych polach. Jesli te 30 pol to beda tylko pola tekstowe, to na pewno bedzie dzialac. Jak cytuje Kicok, standardowo w pliku konfiguracyjnym apache'a na POST jest przeznaczone 8mb pamieci, wiec sama policz jak duzo tekstu by sie zmiescilo ;] (wiedzac, ze 1 znak to 1 bajt, wiec 8mb == 8 * 1024 * 1024 znakow ;]) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 06:49 |