![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 425 Pomógł: 0 Dołączył: 28.05.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Aktualnie forum nastawione jest na php 4. Widać to na każdym kroku.
php 5 poświęcony jest jeden mały dział. Może wreszcie czas to zmienić? Ten post edytował Kas 16.09.2005, 15:58:56 -------------------- nospor, jestem z Wami.
Alpha IT |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
ale przeciez jest dobrze, pozatym TAM NIE PISZE PHP4 tylko php a w PHP5 sa zmiany "TYLKO" w klasach, nie douczenie?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
php 5 nie różni się aż tak bardzo od 4 by zmieniać orientację całego forum. To raczej dodanie nowej funkcjonalności i do tego wystarczy podforum.
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 425 Pomógł: 0 Dołączył: 28.05.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@hwao
Dobrze, że wziąłeś tylko w cudzysłów. ![]() Cytat a w PHP5 sa zmiany "TYLKO" w klasach @kszychu Zgadzam się, że zmiany nie są tak ogromne. Poza tym jest zgodność wstecz z php 4. Mimo to warto byłoby niedługo przestawić forum na nowe wydanie. -------------------- nospor, jestem z Wami.
Alpha IT |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No i co? całe forum będzie o obiektowości w php, a jeden mały dział o całej reszcie języka? Bez sensu.
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]() ![]()
|
|
Inaczej.
Całe forum będzie o php w nowej postaci, także o programowaniu obiektowym. A jeden działa będzie na temat systematycznie wymierającej i mało przyszłościowej poprzedniej wersji. -------------------- nospor, jestem z Wami.
Alpha IT |
|
|
![]()
|
|
Ale przecież całe forum jest o php. Ewoluuje php, ewoluuje forum. Przecież na php pojawiają się przykłady podawania rozwiązań, zawierających funkcje dostępne wyłącznie w piątce.
Poza tym nie zgodzę się, że poprzednia wersja jest wymierająca i mało przyszłościowa. Składnia języka jest taka sama, zgodność zachowana więc nie rozumiem tego systematycznego wymierania. Poza tym, to co napiszesz w 4 zadziała w 5, więcczwórka to szerszy dział niżpiątka, dlatego zmianę uważam za bezsensowną. -------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]() ![]()
|
|
Tak, ale w 5 można wiele rzczy napisać lepiej i łatwiej.
Wymieranie 4 polega na coraz częstszym korzystaniu z dostępnych jedynie w piątce rozwiązań, oczywiście imo. -------------------- nospor, jestem z Wami.
Alpha IT |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 640 Pomógł: 44 Dołączył: 8.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nowe mambo czyli jomla przyszłą wersję rozwojową będzie miało pisaną tylko pod PHP5
![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Aktualnie forum nastawione jest na php 4. Widać to na każdym kroku. php 5 poświęcony jest jeden mały dział. Może wreszcie czas to zmienić? Tylko co zmienić ? Nagle się zabrałeś za pisanie obiektowe nie wiedząc czemu służy konstruktor z destruktorem i odrazu sugerujesz zmianę forum ? Nic się nie zmieni chyba, że wejdzie wersja oznaczona numerem 6. Cytat Tak, ale w 5 można wiele rzczy napisać lepiej i łatwiej. Wymieranie 4 polega na coraz częstszym korzystaniu z dostępnych jedynie w piątce rozwiązań, oczywiście imo. A hostingowcy mają programistów w poważaniu i najczęściej spotykaną wersją jest 4.x.x - i dopóki tak będzie na forum nic się nie zmieni. @Kas - jeśli któś ekipy namierzy link do twojego forum w poście który nie ma nic wspólnego z nim bądź na odwrót posypią się ostrzeżenia. EDIT: @Kas - Namierze jeszcze jeden komentarz dot mojej osoby napisany przez Ciebie i zrobie to samo. EDIT II: Link do pierwszego tekstu o mnie mam. Ten post edytował NuLL 16.09.2005, 20:10:25 -------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]() ![]()
|
|
1) Pisząc tamten topic wiedziałem już do czego służy konstruktor/destruktor.
![]() 2) Sam mam darmowy hosting z php 5. 3) Ty się nigdy nie zmienisz NuLL. ![]() --- Nie chciałem Cię urazić. Ten post edytował Kas 16.09.2005, 18:49:33 -------------------- nospor, jestem z Wami.
Alpha IT |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tylko, ze on ma racje tak sie sklada.
Co wg Ciebie sie powinno zmienic niby ? -------------------- Brak czasu :/
|
|
|
![]() ![]()
|
|
Moja propozycja to np. umieszczenie php 5 w dziale Forum.
Poza tym to był luźny pomysł. ![]() Ten post edytował Kas 16.09.2005, 19:20:17 -------------------- nospor, jestem z Wami.
Alpha IT |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 866 Pomógł: 32 Dołączył: 2.06.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja z tobą Kas się nie zgadzam php to php. Nowe podforum tylko wiekszego balaganu narobi, bo jezeli ktoś ma problem z np. echo to co za różnica czy php4 czy php5?
-------------------- |
|
|
![]() ![]()
|
|
Jak ma problem z echo() to na pewno nie robi mu to żadnej różnicy.
Ale czasem ludzie pytają też o inne rzeczy. ![]() -------------------- nospor, jestem z Wami.
Alpha IT |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 1 566 Pomógł: 37 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: Kraków ![]() |
IMHO: teraz jest ok. Wszystko jest na swoim miejscu. Tylko trzeba jakoś bardziej naciskać na ludzi, aby ruszyli tyłki i poszukali, a nie walili odrazu nowy topic.
pozdrawiam |
|
|
![]() ![]()
|
|
To chyba sprawa na oddzielny topic.
Ten jest o promowaniu php 5 na forum. -------------------- nospor, jestem z Wami.
Alpha IT |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 790 Pomógł: 7 Dołączył: 6.02.2003 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kas: Czy mamy zmusić naszych użytkowników, żeby pisali tylko o PHP5? Póki co większość naszych użytkowników korzysta z PHP4 (dowodem są ankiety: 1 i 2 i niestety php.net utwierdza nas w tym, że na razie będzie kontynuowało rozwój PHP4. Jeżeli ktoś chce napisać o PHP5 na php Początkujący, to dobrze.
Dział PHP5 jest po to, żeby co lepsze tematy dotyczące Stricte PHP5 tam wrzucać i tyle. Nikt nie zabrania pisać o PHP4 w dziale php/php Początkujący/php Pro itd. -------------------- Michał Płachta
Warsztat: Mac OS X Leopard, PostgreSQL, Text Mate, Retrospectiva + SVN |
|
|
![]()
|
|
Cytat(Kas @ 2005-09-17 09:57:43) Jak ma problem z echo() to na pewno nie robi mu to żadnej różnicy. Ale czasem ludzie pytają też o inne rzeczy. ![]() No to czasem mogą sobie zajrzeć na php5. Panowie, nie wiem jak wy, ale ja uważam temat za wyczerpany. Kas coś zaproponował, podyskutowaliśmy, wyciągniemy wnioski. EOT -------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 14:58 |