![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 26.09.2003 Skąd: UĆ Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ma troche dziwne pytanie,napewno juz byl temat poruszany ale nie moge cos znalezc(nie wiem pod jakimi haslami szukac;/)
Chcialbym z php przesylac polecenie do wiersza polecen w windowsie(ms-dos),ale nie wiem jak sie za to zabrac i jakie polecenia do tego sluza.Czy moglby ktos pomoc,dac linka do podobnego tematu lub jakiegos artykulu? -------------------- <? I`m like that Energizer Bunny , i`m going and going and going and going and ?>
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 215 Pomógł: 0 Dołączył: 18.01.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w linuksie (o ile sa do tego prawa) uzywa sie funkcj exec( ) albo system( )
w windowsie XP PRO zadzialo mi
i zwrocilo mi informacje jakie zwraca |ping" Ten post edytował treewood 15.09.2005, 17:24:31 -------------------- Działam w OpenSolution.org, autor Quick.Cms i Quick.Cart już od ponad 10 lat
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 26.09.2003 Skąd: UĆ Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hm z pingiem dziala ale ja chcialbym przeslac poprzez cmd polecenia do programu:C:\Progra~1\ProChat\prochat.exe -t "#Main" "test"
i za bardzo mi to nie wychodzi.Czy musze cos zminic w konfiguracji php.ini? safe mode mam off ale i tak nie dziala czy poprzec EXEC mi sie to uda? Ten post edytował swamp 15.09.2005, 18:05:54 -------------------- <? I`m like that Energizer Bunny , i`m going and going and going and going and ?>
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.07.2025 - 11:31 |