![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 14.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam zaczynam tworzyć w php (i oczywiście HTML) strone http://kotlettx.ovh.org. Mam problem z galerią zdjęć. w php nie jestem jeszcze obcykany i nie moge znaleźć jak zrobić żeby ta galeria wyświetlała się tylko w jednej komórce a nie po zmienieniu galerii na następną wczytywało samo okno galerii...
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 446 Pomógł: 0 Dołączył: 5.03.2005 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
z tego co rozumiem chcesz zeby wyswietlalo sie powiekszenie zdjecia w miejscu miniaturek, tak? musisz dac jakos zmienna przekazywana get'em do identyfikacji zdjecia i sprawdzasz if'em jezeli jest jakas zmienna to wyswietlasz zdjecia jak nie to miniaturki.
a kod zawsze mozesz wkleic tutaj a nie rozsylac na maila ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 14.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie, nie chodzi mi o powiększenie... kiedy zmieniam strone na drugą czy trzecią w galerii wyświetla mi się to w nowym oknie, a chce żeby działało to jako moduł mojego serwisu...
wytłumacze to tak, jeżeli w pliku index.php w odpowiedniej komórce wpisuje: <?php include ("galeria/index.php"); ?> to cała galeria mi sie psuje... więc zrobiłem dodatkowy plik w folderze galeria, galeria.php. ze strony głównej przechodze do galeria.php i dopiero z tamtąd odwołuje się do index.php galerii zdjęć. <?php include ("index.php"); ?> ale kiedy zmieniam strone w galerii wyskakuje mi już sam index.php, a cała galeria.php wraz z moim szablonem znika... może są jakieś inne sposoby niż "include"? dopiero zaczynam zabawe z php więc się nie orientuje... Pliz pomóżcie... P.S. Nie umiem tego prościej wytłumaczyć... ![]() P.S 2 heh sorry pragne poinformować, że po dokładniejszym przegrzebaniu kodu poradziłem sobie z moim problemem. okazało się że w pliku galerii trzeba było zmienić jedną wartość, a w index.php zastosowałem zwykłą... IFRAME ![]() ogłaszam uroczyście, że temat można zamknąć, bo problemu(na razie ![]() ----edit---- Proszę nie używać wylgaryzmów. Słownik języka polskiego dostarcza wiele słów na opisanie tego, że coś się psuje. ~mike_mech Ten post edytował KotlettX 15.09.2005, 10:22:37 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 398 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2005 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wklej kod strony...
-------------------- "Państwo to ja" Ludwik XIV
"Wróg zaatakuje to co kochasz" Ojciec Chrzestny "Wszystko powinno być proste jak to tylko możliwe, ale nie prostsze..." A. Einstein "Wyobraźnia jest ważniejsza niż wiedza" Albert Einstein "Nieprawda powtarzana wielokrotnie staje się prawdą" |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.06.2025 - 17:50 |