![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 165 Pomógł: 6 Dołączył: 17.06.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak przeszukac plik tekstowy w poszukiwaniu danego wyrazenia ?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
file() || readfile() && ereg()
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 165 Pomógł: 6 Dołączył: 17.06.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Ja na funkcji ereg() sie nie znam. Nie zwalnia mnie to jednak od niepatrzenia do manuala. Ciebie również nie.
file() zwraca tablicę drugim argumentem ereg() ma być string. Widzisz już jaki masz podstawowy bląd. Nastepnym razem przed zadaiem pytania lub pokazaniem kodu - zajrzyj najpierw do manuala -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Chciałem zrobic proste wyswietlanie adresów mailowych z pliku, ale nie wyswietlaja sie, nie wiem gdzie robie blad :|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
IMHO ta pętla while ma zły warunek. Bo jeżeli gdzieś nie znajdziesz danego ciągu, to pętla zostanie zakończona. Jeżeli na początku nie będzie odpowiedniego ciągu, to pętla nie wykona się ani razu.
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.07.2025 - 10:02 |