![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 0 Dołączył: 30.11.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Potrzebuję wszystkie znaki zawarte w ewentualnie występujących kwadratowych nawiasach w ramach stringu zmienić na małe litery. Najchętniej za pomocą wyrażeń regularnych.
Na przykład: - "Ala ma [Kota]" -> "Ala ma [kota]" - "Cokolwiek innego" -> "Cokolwiek innego" - "[wiELKIe] litery" -> "[wielkie] litery" Cienki jestem z wyrażeń regularnych, dlatego proszę o pomoc... Pozdrawiam, K |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 0 Dołączył: 30.11.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki, ale zapomniałem napisać o jednym - chcę użyć tego do własnego mechanizmu BBCode. Niestety, podany przez Ciebie zapis nie działa dla znaków poprzedzanych ukośnikiem, czyli nie działa mi np:
[/G] -> [/g] Jak to zmienić, aby działało prawidłowo? Pozdrawiam, K |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 07:39 |