![]() |
![]() |
-Gość_KRCreater- |
![]()
|
Goście ![]() |
Wtiam!
Właśnie ucze się programowania obiektowego. Strukturalne mi się znudziło ![]() ![]() klasa sql
plik config.php
ps. Proszę na mnie nie krzyczeć ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bo sa poza scopem (zakresem widzialnosci zmiennych) klasy.
Przekaz je konstruktorowi, np
PS. Nie uzywaj 'global' EDIT: usunalem wykrzykniki ![]() Ten post edytował dr_bonzo 11.09.2005, 19:57:55 -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
-Gość_KRCreater- |
![]()
|
Goście ![]() |
Dzięki za szybką odpowiedź, ale ja albo jestem głupie (hehe to wyjście jest najprawdopodobniejsze :]) albo klasa nadal nie widzi zmiennych z pliku config.php wewnątrz siebie.
Zmieniłem:
Na:
|
|
|
-Gość_KRCreater- |
![]()
|
Goście ![]() |
Kurczę no nie widzi tych zmiennych tylko global mi działa :/ A napisałeś, że mam globala nie używać (aha mam php 4).
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 897 Pomógł: 40 Dołączył: 16.12.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
musisz gdzieś te zmienne odbierać
![]()
-------------------- how many SEO experts does it take to change a light bulb,lightbulb,light,bulb,lamp,lighting,switch,sex,xxx
5-Reasons-why-you-should-NEVER-fix-a-computer-for-free |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 11.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A no tak
![]() Wielkie dzięki za pomoc, napewno jeszcze się odezwe tutaj :] Mam kolejny problem ![]()
Ale w 41 linijce wywala mi błąd linijka 41
Ten post edytował KRC.Creater 11.09.2005, 20:45:49 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 897 Pomógł: 40 Dołączył: 16.12.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przjerzyj przykłady w manualu, pokaż, co wyświetla mysql_error()
-------------------- how many SEO experts does it take to change a light bulb,lightbulb,light,bulb,lamp,lighting,switch,sex,xxx
5-Reasons-why-you-should-NEVER-fix-a-computer-for-free |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 352 Pomógł: 1 Dołączył: 17.07.2003 Skąd: Kazanów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja tam sie na OOP wogole nie znam ale na moje oko to tez powinienes wstawic te zmienne jako argumenty do funkcji bo jesli ci nie wstawia danych do zapytania [a na pewno o to chodzi] to wywala ci blad mysql w momencie w ktorym sie do niego odwolujesz... walnij za mysql_query :
zeby uniknac bledu ze dane nie przedostaja sie do funkcji musisz je znowu wlepic jako argumenty do funkcji:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 11.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok doszedłem do tego już
![]() Klasa mi działa, ale czy wszystko robie poprawnie ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 367 Pomógł: 2 Dołączył: 4.03.2003 Skąd: C:/Windows/Temp Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pewnie i dobrze jest, pokaże ci inne rozwiązanie, gdzie troch eprzejzysciej jest
pozdrawiam -------------------- |
|
|
![]()
|
|
dzięki za tą class'e eS... rzeczywiście jest lepiej napisana, prościej :]
Postaram się ją rozwinąć w tym kierunku, pozdrawiam. ps. widze, że też się uczysz OOP ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 367 Pomógł: 2 Dołączył: 4.03.2003 Skąd: C:/Windows/Temp Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ucze sie, raczej mam przerwe teraz
![]() jak by co JID : eska@chrome.pl -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 04:39 |