![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chciałbym, żeby po najechaniu na link w menu produktów zmieniało się tło np:
produkty ołówek długopis zaczarowany ołówek linijka trzydziesto-metrowa i tutaj po najechaniu np na produkt ołówek zmieniało się tło na np czerowony. wiem jak to zrobić, czyli: Kod table.menu1 tr:hover { background-color: #FFFFFF; } w tym przypadku działa poprawnie, ale tylko w Operze, bo IE nie chce mi działać - dlaczego?? ja już się poddaję... pisałem już różńie ale nic z tego...- po prostu nie działa. zrobiłem więc tak: Kod <td onMouseOver="this.style.backgroundColor='#jakis_kolor'" onMouseMut="this.style.backgroundColor='#inny_kolor'" i w IE działa oraz w Operze też, ale jak uruchamiam stronę w IE, to pyta mnie, czy ma uruchomić zdarzenia aktywne na stronie czy nie... a wiem, że jest to przyczyna konfigurowania internetu-najczęściej blokuje się tym wyskakujące, wkurzające reklamy. a ja chcę, żeby w tym przypadku nie pytało, żeby po prostu się strona otwierała. może po prostu trzeba jakoś uwzględnić w koodzie to, żeby automatycznie zezwalała na uruchomienie zdadzeń na stronie. powiem tak. w forum www.forum.pclab.pl jest takie wykorzystanie i tutaj nie pyta o zezwolenie uruchomienia zdarzeń... co za to odpowiada, bo ja już jestem zielony w tym i nie mogę sobie z tym poradzić... proszę o poradę ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 6.09.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a moze tak:
Kod .podswietlaj:hover { background-color: red; } a menu: Kod <SPAN class="podswietlaj">ołówek</SPAN><BR /> <SPAN class="podswietlaj">długopis</SPAN><BR /> <SPAN class="podswietlaj">zaczarowany ołówek</SPAN><BR /> <SPAN class="podswietlaj">linijka trzydziesto-metrowa</SPAN><BR /> pozdrawiam ![]() -------------------- Moja stronka o Starcrafcie
Dopiero uczę się PHP i w ogóle programowania. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 109 Pomógł: 0 Dołączył: 10.06.2003 Skąd: Tarnobrzeg/Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
moze cos w tym stylu ![]()
ta linijka behavior: url(csshover.htc); Jest to pliczek napisany przez Petera Nederlofa Dzieki temu pliczkowi pozbedziemy sie problemu z atrybutem hover w internet explorerze ktory nie obsluguje hover na innych elementach niz hiperlacza pliczek mozna pobrac ze strony autora http://www.xs4all.nl/~peterned/ mysle ze pozostale elewmenty tego kodu sa jasne :-) jesli nie to chetnie odpowiem na forum lub PW o ile bede znal odpowiedz ![]() pozdrawiam Rafal -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 05:52 |