![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 11.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich i z góry dzięki za pomoc.
Mam taki problem. Mam zainstalowany php 5.0.4 na FC4 +Apache 2.0.54 + mod SSL +Open SSL jednak php było skąpilowane z opcję with-gd-native czy coś takiego oraz without-gd. Ściągnąłem php 5.0.5 i chciałbym właściwie zrobić podmianę wersji na nowszą + obsługa GD . Czy można poprostu skompilować nową wersję php --with-gd a reszte parametrów przepisać z kompilacji poprzedniej wersji to znaczy źle się wyraziłem bo napewno można tylko pytanie czy to będzie działać z moim apachem mod ssl i open ssl tak poprostu bo pewności nie mam wcale a boję się żeby nie popsuć sobie w sumie całkiem przyzwoicie działającego serwera.\ --- bykom-stop ![]() tiraeth |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 148 Pomógł: 0 Dołączył: 8.06.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zrób sobie kopie zapasową wszystkich plików serwera, php itp. i spróbuj czy bedzie chodzic czy nie;] no jezeli ma dzialac biblioteka GD to w pliku php.ini znajdz gdzies przy części o zainstalowanych bibliotekach linijke:
;extension=php_gd2.dll i zamień na: extension=php_gd2.dll czyli poprostu usuń średnik, a reszte musisz zainstalować na nowo, czyli tak jak poprzednio, reszte czyli mod SSL, open SSL, apache'a nie trzeba Ten post edytował gam3r 11.09.2005, 16:29:35 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tu chodzi o LINUXA (Fedora)
Te same parametry ./configure powiny na 99.9% zadzialac, a co do gd, jak nie za dziala to skompilujesz ponownie bez. -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 11.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W sumie zależało mi głównie na GD więc kompilacjia do 5.0.5 miała być przy okazji ale znalazłem coś co wygląda następująco : php-gd_5.0.4.i386.rpm
![]() PZDR i dzięki za zainteresowanie tematem. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 15:46 |