Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> JAK PRZEINSTALOWAĆ PHP
marcintom

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam wszystkich i z góry dzięki za pomoc.

Mam taki problem. Mam zainstalowany php 5.0.4 na FC4 +Apache 2.0.54 + mod SSL +Open SSL
jednak php było skąpilowane z opcję with-gd-native czy coś takiego oraz without-gd. Ściągnąłem php 5.0.5 i chciałbym właściwie zrobić podmianę wersji na nowszą + obsługa GD .

Czy można poprostu skompilować nową wersję php --with-gd a reszte parametrów przepisać z kompilacji poprzedniej wersji to znaczy źle się wyraziłem bo napewno można tylko pytanie czy to będzie działać z moim apachem mod ssl i open ssl tak poprostu bo pewności nie mam wcale a boję się żeby nie popsuć sobie w sumie całkiem przyzwoicie działającego serwera.\

---
bykom-stop smile.gif
tiraeth
Go to the top of the page
+Quote Post
gam3r

-----

zrób sobie kopie zapasową wszystkich plików serwera, php itp. i spróbuj czy bedzie chodzic czy nie;] no jezeli ma dzialac biblioteka GD to w pliku php.ini znajdz gdzies przy części o zainstalowanych bibliotekach linijke:
;extension=php_gd2.dll
i zamień na:
extension=php_gd2.dll
czyli poprostu usuń średnik, a reszte musisz zainstalować na nowo, czyli tak jak poprzednio, reszte czyli mod SSL, open SSL, apache'a nie trzeba

Ten post edytował gam3r 11.09.2005, 16:29:35
+Quote Post
dr_bonzo

Grupa: Przyjaciele php.pl

-----

Tu chodzi o LINUXA (Fedora)

Te same parametry ./configure powiny na 99.9% zadzialac, a co do gd, jak nie za dziala to skompilujesz ponownie bez.

--------------------
Nie lubię jednorożców.
+Quote Post
marcintom

-----

W sumie zależało mi głównie na GD więc kompilacjia do 5.0.5 miała być przy okazji ale znalazłem coś co wygląda następująco : php-gd_5.0.4.i386.rpm biggrin.gif i właściwie narazie nie będę niczego kompilował.

PZDR i dzięki za zainteresowanie tematem.
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 21.08.2025 - 15:46