![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 247 Pomógł: 0 Dołączył: 4.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
z gory chcialbym zaznaczyc, ze deklaracje umyslnie zostaly przeze mnie pominiete, zeby zmiejszyc ilosc linii kodu, ale ustawiam xhtml transitional 1.0. mam problem z zamiana tabelki na divy tak, aby wszystko dzialalo tak, jak wlasnie w tabelce. kod tabelki: a to ponizej to jest jak na razie wszystko, co udalo mi sie osiagnac: i mam kilka problemow/zastrzezen, z ktorymi nie moge sobie poradzic. otoz jak widac calosc umiescilem w zewnetrznym divie, ktoremu nadalem szerokosc i wysrodkowalem. da sie to jakas ominac? nie chcialbym stosowac niepotrzebnych divow. zarowno srodek1:lewa jak i dol1:lewa maja float: left, w wyniku czego sa obok siebie, ale ich blokowa pozycje wymusilem ustawiajac wszystkich elementom szerokosc. nie chodzi mi tylko o to, zeby dzialalo, ale zeby rowniez bylo poprawnie i optymalnie. jest to dobrze, czy mozna jakos zmienic? no i najwiekszy jak dla mnie problem - srodek1:prawa. po nadaniu elementowi wysokosci 100% rozciaga mi sie na calym ekranie, a chcialbym, zeby konczylo sie zawsze z linia dolna dol1:lewa. przy czym nie ma miec ustalonej dlugosci, bo bedzie ona sie zmieniala w zaleznosci od ilosc tresci w srodek1:lewa. bardzo prosze o pomoc, wskazowki ... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 04:47 |