![]() |
![]() |
-flagro- |
![]()
|
Goście ![]() |
Ostatnio dostałem pod swoja pieczę stronkę w php. Wcześniej tworzyłem wszystko we flashu i html więc brak mi jakiegokolwiek doświadzczenia z php. W związku z tym mam dwa pytania:
1. W jakim pliku szukać blokady prawego przysisku myszy. Jest on zablokowany i muszę go odblokować. 2. Jak stworzyć link w php do strony aby otwierała się w drugim oknie ale aby nie było tam żadnych pasków nawigacyjnych opróch przesuwania w poziomie i w pionie. Najlepiej by tez było abym mógł z góry narzucić rozmiar tego okna. Z góry dzięki. Pozdro Flagro |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 764 Pomógł: 3 Dołączył: 30.04.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przede wszystkim polecam poczytac o tym czym jest php, gdyz w zrozumieniu tego wydaje mi sie, ze masz duze braki.
Cytat 1. W jakim pliku szukać blokady prawego przysisku myszy. Jest on zablokowany i muszę go odblokować. By to odblokowac nie jest Ci potrzebna znajomosc php - wiecej - tego przy uzyciu jezyka php nie wykonasz. Zapewne chodzi o JavaScript.Cytat 2. Jak stworzyć link w php do strony aby otwierała się w drugim oknie ale aby nie było tam żadnych pasków nawigacyjnych opróch przesuwania w poziomie i w pionie. Najlepiej by tez było abym mógł z góry narzucić rozmiar tego okna. Sytuacja jak wyzej. Mozesz to wykonac przy uzyciu JavaScript. Ten post edytował mhs 9.09.2005, 10:27:26 |
|
|
-flagro- |
![]()
|
Goście ![]() |
Aha.
Spox tylko jak to zrobić co do javascript to tez nie bardzo kojażę co i jak :/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Temat nie jest zgodny z bierzącym forum.
Przenoszę: php Początkujący -> JavaScript P.S. Proszę się zarejestrować na forum i kontynuować wątek w nowym miejscu. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 660 Pomógł: 13 Dołączył: 9.06.2004 Skąd: Wrocław i okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Blokada prawego przycisku myszki była już wielokronie pokazywana (nawet podałem skrypt JS). Dla potwierdzenia mych słów podaje linka.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 9.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No dobra ale ja szukam pliku gdzie ten skrypt sie znajduje.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Flagro @ 2005-09-09 11:55:00) No dobra ale ja szukam pliku gdzie ten skrypt sie znajduje. Flagro: nie znamy struktury Twojego serwisu. Na pewno jest to skrypt js. Musisz więc wyszukać wszystkie fragmenty skryptów js i wśród nich szukać, albo podać je na forum. @TomASS: proponuję dokładniej czytać wątki zanim udzielisz kolejnej genialnej rady. -------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 764 Pomógł: 3 Dołączył: 30.04.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No dobra, ale nie oczekuj cudow tutaj, ze ktos znajdzie w Twojej stronie www w jakims pliku okreslony skrypt. Nie jest tutaj nikt wrozka!
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Flagro @ 2005-09-09 11:55:00) No dobra ale ja szukam pliku gdzie ten skrypt sie znajduje. Czyli szkasz Czarodzieja - Jasnowidza. To tak jakbyś zapytał: "A nie wiecie, w którym pliku nw interia.pl jest pobierana data?" Skrypt, którego szukasz (gdzieś tam) może się znajdować w załączonym pliku .js, może byś w szablonie, a nawet gdzieś w jakimś .php ----edit---- Aż trzech w prawie tej samej chwili ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 9.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sorry ale nie wiedziałem że to aż tak skomplikowane jest :/
Dzięki poszukam. No dobra ale co z tym skryptem na temat linku? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Flagro @ 2005-09-09 12:00:57) No dobra ale co z tym skryptem na temat linku? Poszukaj na forum window.open(), było nie raz. -------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
oki dzieki wielkie wszystko juz hula
![]() Ale jednak "gupi jezdem" że sam wcześniej nie pomyślałem żeby poszukać innaczej odpowiedzi. ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 03:31 |