![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 879 Pomógł: 230 Dołączył: 20.03.2005 Skąd: Będzin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem którego nie daje rady już rozwiązać, ze zmienną dynamiczną:
Wynik: k1, a powinnien wyświetlic się w tym wypadku numer id jaki był w zapytaniu (tylko bez zarzutów po co mi zwrot ID) Korzystając ze zmiennej dynamicznej normalnie w pętli FOR pokazują się dane prawidłowo w moim wypadku jest nim $test1. ale nie wiem dlaczego korzystając z niej do MySQL daje mi wynik samej zmiennej, a nie z tablicy? Ten post edytował Tom+ 12.09.2005, 08:36:03 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 897 Pomógł: 40 Dołączył: 16.12.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
A w którym miejscu zamykasz pętle for ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat A w którym miejscu zamykasz pętle for ? Pewnie na koncu -- zobacz dokad uzywa zmiennej $z (w zapytaniu, a potem uzywa wyniki zapytania) Nie dodawaj srednika w zapytaniu w php.
A znasz tablice wielowymiarowe?
@czachor: echo ${$k['id']}; raczej echo {$$k}['id']; // choc nie wiem czy takie cos przejdzie bo index 'id' jest dopiero w tablicy $$k czyli $k1, $k2,... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 879 Pomógł: 230 Dołączył: 20.03.2005 Skąd: Będzin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@dr_bonzo:
probowalem juz wczesniej tej tablicy ale nie wystwietlalo zupelnie zadnych informacji a co do $$k{['id']} to wychodzi blad parsera @czachor jezeli wolisz tak, jednak wychodzi to samo pokazuje TYLKO nazwe zmiennej a nie to co przecowuje ta zmienna. @batman poprawilem kod, teraz widac gdzie sie zamyka |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Działa, testowałem (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Nie zadziala, gdy nie będzie danego id w bazie. Znaczy zadziała, tylko nic nie wyswietli No ale można też na tablicach: tez dziala (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
wcześniej nie działało, numery ID były i to więcej niż w pytaniu.
ale fakt teraz działa, nie wiem w jaki sposób poprzednie wskazówki nie działały mi, ale teraz działa i mogę dalej tworzyć skrypt który zaczałem. Dzięki za pomoc, wszystkim! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 27.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pytanie:
Chcę zrobić coś takiego: Kod $sha1($zmienna) Ale sha1 traktuje jako zmienną. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 03:43 |