![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 5.06.2005 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam tak
Kod $par_request = (isset($_GET['req']) ? $_GET['req'] : null); czy można odczytywać parametry w milszy ssposób? Mój nie podoba mi się bo widnieje w nim dwa razy ciąg $_GET['req']; Jeśli zrobię Kod $par_request = $_GET['req']; to sypią się ostrzezenia |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Musi być jak napisałeś na początku aby nie sypało. Coś za coś
![]() -------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mozna sie wspomoc jakas funkcja/klasa pomocnicza..
W najprostszym przypadku:
-------------------- Brak czasu :/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 548 Pomógł: 2 Dołączył: 19.07.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam ....
jest jeszcze jeden sposób który nie wywołuje noticów:
dlatego że wyrażenie w ifie jest przetwarzane od lewej do prawej ... i po pierwszym false jak nie ma OR if kończy i nawet nie sprawdza pozostałych.... między innymi dla tego należy stosować nawiasy ... pozdrawiam -------------------- Computer games don't affect kids; I mean if <span style="font-weight: bold;">Pac Man</span> affected us as kids,we would all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Twoja wersja jest jeszcze dluzsza, a chodzilo autorowi zapewne o zminimalizowanie ilosci pisanego kodu. Pozatym to co napisales mozna skrocic do:
empty tez nie rzuca notice'ow, a jest o jeden warunek mniej. -------------------- Brak czasu :/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 548 Pomógł: 2 Dołączył: 19.07.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam ...
na pewno nie wywala undefined index ![]() pozdrawiam -------------------- Computer games don't affect kids; I mean if <span style="font-weight: bold;">Pac Man</span> affected us as kids,we would all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
|
|
|
![]()
|
|
Gdybym tego nie byl pewien to bym nie pisal.. a ze uzywam juz tego dosc dlugo to wiem
![]() Cytat("manual") empty() is the opposite of (boolean) var, except that no warning is generated when the variable is not set
-------------------- Brak czasu :/
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 10:23 |