![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 173 Pomógł: 14 Dołączył: 27.03.2004 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam mały problem mianowicie nie bardzo wiem jak zrobić coś takiego: mam 2 tabele np użytkownik i powiązania w tabeli użytkownik mam pole id które jest przydzielanie samoczynnie natomiast w tabeli powiązania user_id i global_id jak zrobić by podczas dodawnia nowego użytkownika dodało najpierw wszelkie dane do tabeli uzytkownik pobrane z formularza a następnie dodało do tabeli powiązania przydzielone chwile wcześniej id urzytkownika jako user_id. Z góry dziekuję i pozdrawiam.
-------------------- Zapraszam na spływy kajakowe rzekami podlasia www.splywy-kajakiem.pl
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 660 Pomógł: 13 Dołączył: 9.06.2004 Skąd: Wrocław i okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szkoda, że nie stosujesz znaków interpunkcyjnych
![]() Jeśli dodasz użytkownika do bazy danych UPDATEM to możesz zrobić:
Funkcja ta zwraca identyfikator wygenerowany w polu AutoIncrement podczas wykonywania ostatniego zapytania. To chyba o to chodziło. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Jeśli dodasz użytkownika do bazy danych UPDATEM to możesz zrobić: O ile wiem to dodawnie do bazy odbywa sie za pomoca polecenia INSERT INTO, tak jest w bazach danych wykorzystyjacych SQL (opracowany w 1970 przez dr Codda). -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 660 Pomógł: 13 Dołączył: 9.06.2004 Skąd: Wrocław i okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Upsss.....miałem na myśli INSERTA i za wprowadzenie w błąd przepraszam. Dobrze, że ktoś czuwa
![]() ![]() -- Nie chcialem zeby to userow forum, wprowadzala w blad SongoQ -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 16:19 |