![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 139 Pomógł: 0 Dołączył: 12.07.2005 Skąd: krakow Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
robie sobie prosta galerie ale wszystkie pliki trzymam na innych serwerach czy moza rozpoznac jakas funckja php czy dany url odnosi sie do istniejacego pliku na tamtym serwerze i czy dodatkowo jest to obraz czy np jakis film czy iny plik i wrazie czego inaczej wyswietlac odnosnik do takiego pliku
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
file_exists()
filetype() mime_content_type() getimagesize() i wiele innych ciekawych funkcji. Ja już nie wiem czy niechęć do manuala to kwestia niewiedzy, lenistwa czy braku myślenia? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 139 Pomógł: 0 Dołączył: 12.07.2005 Skąd: krakow Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no k misiu kolorowy z file_exists nic nie wyniaklo!!:) tzn ciagle zwracalo false!!:(
np
rob cos a napewno zdjecie istnieje jak mozna sie przekonac!!! pozatym co mi z tego ze rozpozna zdjecie i film jako plik, moge jedynie sie domyslac po wielkosci pliku ze to raczej bedzie film! no nie wiem przejrzalem jeszcze raz manuala i zadna z tych funkcji nie dziala jak powinna!;( Ten post edytował kamiseq 6.09.2005, 19:34:38 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 10:38 |