![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 16.08.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam ten temat przewijal sie juz wczesniej.
Obejrzalem tez wszystkie watki na forum z wyszukanym smtp i mail:) Jako poczatkujacy programista prosilbym o pomoc. Postawilem stronke na zakupionym serwerze zrobilem logowanie. Panel logujacy wysyla maila z potwierdzeniem. No i wlasnie tu pojawia sie problem. Plik php.ini jest na serwerze tylko ze nie mam do niego dostepu fizycznie. ogladam go przez php.info. Ustawiania jakie tam mam to: Kod Directive -Local Value -Master Value sendmail_from no value no value sendmail_path /usr/sbin/sendmail -t -i /usr/sbin/sendmail -t -i SMTP localhost localhost smtp_port 25 25 Jak zmienic te wartosci i na co, maila mam na wp.pl. Nie wiem czy da sie w ogole wysylac maile przez wirtualną polske? Czy mozna warosc sendmail_from zmienic przez np. dodanie do kodu ini_set (sendmail_from, zzzz@w.pl) ![]() ![]() Kod ktory wysyla maila to:
Prosze o porady, znacie sie na tym wiec moze mi pomozecie. Moze kiedys i ja komus pomoge... |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 569 Pomógł: 0 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jednym wyjsciem jest stworzenie wlasnych naglowkow do listu i jako opcjonalny parametr podac jes przy wysylanie tego. Jesli chodzi o naglowki listu to mozesz podejzec sobie naglowki w twoim programie pocztowym lub poszukac na necie.
Kod Return-Path: (niepamietam dokladnie ale chyba to samo co Reply-to) Delivered-To: (email adresata) Subject: temat Reply-To: (list z odpowiedzia do) From: (od kogo) To: (do kogo) Date: (data wedlug standardu iso chyba w php bylo to chyba tak date("D, d M Y G:i:s O"); ) MIME-Version: 1.0 Content-Type: text/html; charset="iso-8859-2" (kodowanie znakow ) Content-Transfer-Encoding: 8bit to sa naglowki z mojego klienta smtp do wysylania maili. oddzielane zazwyczaj "\n\r" i ladujesz jako string. Drugim rozwiazaniem jest wykozystanie klasy phpmailer. Powinienes ja znalesc na stronce phpclasses.org duzo wygodniejszy mi sie wydaje. Zycze powodzenia ![]() -------------------- Warsztat: Linux: PHP, MySQL, Apache, NetBeans, C++, Qt-Creator
Użytkownik, słowo którego specjaliści IT używają, gdy chcą powiedzieć idiota Zarządzaj swoim budżetem domowym |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 6.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(MarcinLogo @ 2005-09-06 08:21:40) Witam ten temat przewijal sie juz wczesniej. Obejrzalem tez wszystkie watki na forum z wyszukanym smtp i mail:) Jako poczatkujacy programista prosilbym o pomoc. Postawilem stronke na zakupionym serwerze zrobilem logowanie. Panel logujacy wysyla maila z potwierdzeniem. No i wlasnie tu pojawia sie problem. Plik php.ini jest na serwerze tylko ze nie mam do niego dostepu fizycznie. ogladam go przez php.info. Ustawiania jakie tam mam to: Kod Directive -Local Value -Master Value sendmail_from no value no value sendmail_path /usr/sbin/sendmail -t -i /usr/sbin/sendmail -t -i SMTP localhost localhost smtp_port 25 25 Jak zmienic te wartosci i na co, maila mam na wp.pl. Nie wiem czy da sie w ogole wysylac maile przez wirtualną polske? Czy mozna warosc sendmail_from zmienic przez np. dodanie do kodu ini_set (sendmail_from, zzzz@w.pl) ![]() ![]() Kod ktory wysyla maila to:
Prosze o porady, znacie sie na tym wiec moze mi pomozecie. Moze kiedys i ja komus pomoge... cześć mam tem sam problem i juz się dowiedziłaem jak zmienić serwer smtp nie mając dostępu do php.ini. robi się to za pomocą komendt ini_set(); i podajesz serwer lub port, tylko nie wiem jak z uwierytelnieniem sobie poradzić pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 16.08.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(zara @ 2005-09-06 15:12:18) cześć mam tem sam problem i juz się dowiedziłaem jak zmienić serwer smtp nie mając dostępu do php.ini. robi się to za pomocą komendt ini_set(); i podajesz serwer lub port, tylko nie wiem jak z uwierytelnieniem sobie poradzić pozdrawiam Jak zmieniasz serwer za pomocą ini_set() to zmiana ta jest na stale czy tylko chwilowa? Czy ini_set() wystarczy raz "zaaplikowac" czy trzeba go w kodzie umiejscowic go na stałe? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 6.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(MarcinLogo @ 2005-09-06 20:09:36) Jak zmieniasz serwer za pomocą ini_set() to zmiana ta jest na stale czy tylko chwilowa? Czy ini_set() wystarczy raz "zaaplikowac" czy trzeba go w kodzie umiejscowic go na stałe? zmiana ta jest chwilowa. musisz mieć ten wpis w kodzie ktury będzie wysyłał pocztę. ta komenda ne wpisuje do php.ini tylko ją podmienia na czas wysłanie poczty |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 29.06.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 02:43 |