![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 253 Pomógł: 0 Dołączył: 14.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
kod ten wyswietla mi z bazy jakies tam rozne kategorie i chodzi mi o to jak zrobic cos takiego zeby po wykonaniu tego zapytania w formularzu tym byla wyswietlana kategoria ktora jest aktualnie wybrana. mam to zrobione poprzez zapis tego co bylo wybrane do sesji i dziala to dobrze, tylko ze gdy jest to zrobione tak jak ja to mam to wtedy pozniej sa wyswietlane w tym select dwie takie same nazwy trzeba by to bylo zrobic tu w value
probowalem juz jakies rozne sposoby ale nic z tego nie wyszlo. ma ktos jakis pomysl na to ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 143 Pomógł: 0 Dołączył: 23.08.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chyba powinno być :
-------------------- "Oprócz tabel istnieje jeszcze jedna dalece ograniczająca struktura, składająca się z rzędów i komórek - więzienie. Dla projektantów nadszedł czas, aby sie uwolnić..." - Eric A. Meyer
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 253 Pomógł: 0 Dołączył: 14.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A po co sesje? Zrób warunek jeśli dane $_POST $_GET zostały przesłane to dodawaj do value co tam chcesz. Tam w tej pętli możesz if'a walnąć.
Pozdrawiam! -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Wyświetla dwa razy ponieważ masz takie coś:
Po pierwsze trzeba zamkąć znacznik option. A po drugie to wyświetlana jest zmienna z sesji oraz z bazy i dlatego się dubluje. -------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features. |
|
|
![]()
|
|
wiem czemu wyswietla 2 razy tego nie musiales pisac ale dzieki. jak wiesz to napisz jak zrobic zeby nie wyswietlalo 2 razy bo jak robie to tak to tez nie dziala
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Możesz użyć javascript. Przy pomocy focus możesz ustawić konkretną wartość z selecta. Niestety nie miałem okazji tego robić, więc kodu nie zapodam. A ponieważ mam kłopoty z apache nie moge się pobawić w testowanie tego rozwiązania.
-------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features. |
|
|
![]()
|
|
no niestety javascript nie wchodzi w ogole w gre bo musze to w php zrobic
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 02:43 |