![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 0 Dołączył: 2.07.2005 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Mam apache 1.3.*, php jako MODUŁ (LoadModule php4_module ...) i nie działa php_admin_value.
Chodzi tu o to, żeby zrobić open_basedir, bo - jak wiecie - niemożna na Windows zrobić safe_mode... znaczy można, ale szusować po dysku i tak będzie można. Narazie ustawiłem w php.ini open_basedir na c:\usr (tam mam wszystkie pliki servera), także windowsa mi już nie rozwalą. Ale jeden user może drugiemu pliki czytać... więc poradzono mi użyć php_admin_value... Cytat <Directory blebleble> blebleble php_admin_value open_basedir blebleble blebleble </Directory> Ale to nie działa, w konsoli odesrywa takim błedem: Cytat Syntax error on line 1316 of c:/usr/apache/conf/httpd.conf: Invalid command 'php_admin_value', perhaps mis-spelled or defined by a module not included in the server configuration Note the errors or messages above, and press the <ESC> key to exit. 27... Apache 1.3.*, php 4.3.11, Windows XP Pro SP2 -------------------- Mój localhost: Apache 1.3.*, PHP 4.3.11, MySQL 4.0.24-nt, Perl (Windows XP Pro SP2)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A php_value też nie działa?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 0 Dołączył: 2.07.2005 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
No niestety też
![]() Cytat Syntax error on line 1316 of c:/usr/apache/conf/httpd.conf:
Invalid command 'php_value', perhaps mis-spelled or defined by a module not incl uded in the server configuration Note the errors or messages above, and press the <ESC> key to exit. 28... -------------------- Mój localhost: Apache 1.3.*, PHP 4.3.11, MySQL 4.0.24-nt, Perl (Windows XP Pro SP2)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz dla tych katalogow odpowiedni AllowOverride ?
Radze poczytac: http://pl2.php.net/configuration.changes -------------------- Brak czasu :/
|
|
|
![]()
|
|
No jakimś cudem działa na Apache 1.3.*, ale mam problem ze skryptem... a właściwie z restartem
To jest kawałek skryptu rejestracji. Ale exec() nie działa (safe_mode = Off) Poprostu nie wykonuje programu ![]() ![]() ![]() Program, który ma sie wykonać to plik exe servera apache z paramertem -k restart - tym poleceniem wczytam ponownie zmieniąną przez skrypt konfiguracje. Ale niemoge wykonać programu, czy ktoś wie o co tu chodzi ? -------------------- Mój localhost: Apache 1.3.*, PHP 4.3.11, MySQL 4.0.24-nt, Perl (Windows XP Pro SP2)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A czy nie masz głównego wątku serwera uruchomionego przez root'a?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Root... ale to Windows, ale moje konto jest w grupie Administratorzy.
-------------------- Mój localhost: Apache 1.3.*, PHP 4.3.11, MySQL 4.0.24-nt, Perl (Windows XP Pro SP2)
|
|
|
![]()
|
|
Eh, fakt, Windows, śpiący jestem... A próbowałeś odpalić Apache przez serwisy i zrestartować za pomocą net stop Apache & net start Apache w exec() ?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Lepsze do tego byłoby shell_exec()...
Ale niestety na stronie pojawią się wyniki tego działania, niedało by się ich ukryć ? PS: Linux pewnie Ci się pomylił, bo dałem dam zmienną $sbin, ale przypisałem ją na c:/usr ![]() A że katalog /sbin jest w linuksie to pewnie Ci się pomyliło ![]() ![]() Ten post edytował Ccn 5.09.2005, 20:41:18 -------------------- Mój localhost: Apache 1.3.*, PHP 4.3.11, MySQL 4.0.24-nt, Perl (Windows XP Pro SP2)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator serwera Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 909 Pomógł: 0 Dołączył: 12.08.2003 Skąd: /var/www/wroclaw.php Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Powrót do przeszłości :)
![]() |
|
|
![]()
|
|
Wkońcu, jakimś cudem wyszło z EXEC, chyba dopiero po globalnym wyłączeni safe_mode (wcześniej miałem wyłączone tylko dla katalogu głownego apache'a wpisane w httpd.conf jako php_admin_flag)
Ale mam problem... mam skrypty administracji, które potrawią usuwać użytkownika... ale problem pojawia się JAK USUNĄĆ WPIS RESOURCECONFIG Z HTTPD.CONF ? Jak zrobić, żeby ciąg znaków "RecourceConfig c:/usr/apache/conf/users/$nazwausera.conf" został usunięty z pliku httpd.conf ? -------------------- Mój localhost: Apache 1.3.*, PHP 4.3.11, MySQL 4.0.24-nt, Perl (Windows XP Pro SP2)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 22.06.2025 - 17:56 |