![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 27.04.2003 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Mam pytanie. Otóż zaczełem się bawić sesjami (
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
o ile się nie myle długość sesji jest ustawiana w php.ini, ale można chyba też ustalić jej sługość przy wywołaniu. Normalnie sesje trwają do zamknięcia strony.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 9.04.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
raczej do zamknięcia przeglądarki
![]() eldad -------------------- techne.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 273 Pomógł: 0 Dołączył: 5.05.2003 Skąd: Mazury Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak chcesz aby sesja trwała dłużej, to jedyna możliwa metoda to kożystać z COOKIE, bo normalnie sesja kończy się po zamknieciu przeglądarki...
-------------------- <<< EB >>>
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 0 Dołączył: 3.05.2003 Skąd: Głogów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zwykłe cookie działa podobnie jak sesja (okres czasu), a istnieje możliwość ustawienia odpowiedniego parametru, który przechowa to na odpowiedni czas. [manual:ad6dd3fdb0]setcookie[/manual:ad6dd3fdb0] Tam masz info odnośnie ustawienia czasu, dokładny adres: [LINK]
:wink: |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 1 Dołączył: 22.04.2002 Skąd: Szubin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Domyślnie sesja trwa 24 minuty od ostatniej akcji, więc jeśli ktoś nic nie bedzie robił (przeglądał) przy stronie to sesja straci ważność po 24 minutach..
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 292 Pomógł: 0 Dołączył: 10.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pozwole sobie się dołączyć do tematu.
Moje pytanie to gdzie jest zapisana ta informacja o 24 min ? w pliku php.ini i jak zmienić ten czas ? Mam taki problem, ponieważ zrobiłem rezerwację pokoi taki programik w przeglądarce i mam go cały czas włączony i normalne, że czasem się go nie używa, a jak chcę dodać rezerwację to mnie wylogowuje. Wiem, że zależy to od serwera. W nazwa.pl wogole nie bylo tego limitu, a w home.pl jest wlasnie 24min, jak to zmienic ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 715 Pomógł: 47 Dołączył: 5.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sesje+Coocies,jest chyba optymlanym rozwiązaniem dla Pana.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 02:24 |