![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 54 Pomógł: 0 Dołączył: 9.09.2003 Skąd: Bełchatów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Chciałbym się dowiedzieć w jaki sposób sprawdzić czy serwer na którym masz strone obsługuje php3 Tzn. mam pewen scrypt i jak próbuje wejść poprzez link na strone przyklad.php3 to wyskakuje komunikat "Czy chcesz zapisać plik na dysku?". Sprawdzałem phpinfo i mam php 4.0.6 czy coś takiego, na pewno powyżej 4. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 640 Pomógł: 28 Dołączył: 13.02.2003 Skąd: Międzyrzecz/Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz na mysli pliki z rozszezeniem *.php3? Bo jesli tak, to zapytaj admina. Z Twojego przykladu wynika ze nie masz wlaczonego tego rozszezenia.
-------------------- PHP Developer
"Nadmiar wiedzy jest równie szkodliwy jak jej brak" Émile Zola |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 742 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2003 Skąd: Gdańsk, Trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zmien rozszerzenie na *.php
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 54 Pomógł: 0 Dołączył: 9.09.2003 Skąd: Bełchatów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jestem początkujący i ucze się z tutoriali i różnych poradników. Pisze, że nazwa ma być .php3. Próbowałem z rozszeżeniem *.php ale niestety nie działa.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 446 Pomógł: 0 Dołączył: 5.03.2005 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale co to jest jakis gotowy skrypt czy co? bo rozszerzenie raczej nie powinno wplywac zbytnio jezeli apache jest ustawiony na php to bedzie dzialac moze nie miec wykonywania plikow php3. a jezeli to jest skrypt jakis gotowy to poprostu moze tam gdzie go includjesz zmien rozszerzenie z php3 na php?? napisz jakis blad moze ci wyskakuje.
|
|
|
![]()
|
|
Cytat Warning: fgets(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/emergency/www/Test/obsluga.php on line 48 Resource id #3 To jest treść błędu. Owy skrypcik to:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 660 Pomógł: 13 Dołączył: 9.06.2004 Skąd: Wrocław i okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a co to jest $myFile?
daj zamiast:
i możesz wykasować '{' oraz '}' Ten post edytował TomASS 2.09.2005, 20:07:20 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No przecież jak byk masz w 6 linii podany jako uchwyt $myFile, a ustawiłeś na $Plik. Zmień tak jak radził TomASS
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Niby pisze jak byk, ale próbowałem już i zmieniałem to lecz wciąż jest błąd.
Fatal error: Call to undefined function: eof() in /home/emergency/www/Test/obsluga.php on line 46 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No bo nie ma funkcji eof tylko feof" title="Zobacz w manualu php" target="_manual
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 660 Pomógł: 13 Dołączył: 9.06.2004 Skąd: Wrocław i okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A może prościej będzie jeśli napiszesz co chcesz zrobić ?
![]() ![]() Czy na prawde nie znasz angielskiego w stopniu takim aby rozumieć komunikaty o błędach. Jeśli pisze, że nieznana funkcja to poszukaj najpierw w manualu. Ten post edytował TomASS 2.09.2005, 20:48:07 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Zaskocze Was, tego też już próbowałem
![]() ![]() http://www.webdiary.pl/technologie+art.id+31.htm Tu jest mały poradnik z którego korzystałem. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 446 Pomógł: 0 Dołączył: 5.03.2005 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
masz dokladnie z manuala przyklad na fgets()
robi to samo co z tego poradnika (choc ciezko go tak nazwac) tylko ze sa inne nazwy zmiennych Ten post edytował Pigula 3.09.2005, 09:24:54 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 204 Pomógł: 0 Dołączył: 26.12.2003 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 04:28 |