![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 91 Pomógł: 1 Dołączył: 27.12.2003 Skąd: z łodzi Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Zastosowałem szukanie full text wszystko ładnie działa prawie ładnie. w tabeli jednej znajduuą sie miedzy innymi takie rekordy: cząsteczka elementarna wielki pęk jądro atomowe Problem jest taki że jesli wpisze żeby szukał np. cząsteczka lub pęk lub jądro to pisze że nic nieznalazł. ![]() ![]() Co jest ? Moze to jest winą ale wątpie ft_min_word_len. Tak przy okazji mam pytanie jak tą wartość można zmienić na 3 z 4. Próbowałem komendami: Kod myisamchk --recover --ft_min_word_len=3 tbl_name.MYI set global ft_min_word_len=3; mysqld --set-variable ft_min_word_len=3 Ale nic niepomaga. Czytałem manual tuning'u full text ale zabardzo nic poza tym niezrozumiałem. Bardzo proszę o pomoc. |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 569 Pomógł: 0 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
z tego co piszesz nie moze znalesc jesli szukasz wyrazy z polskimi znakami.upewnij sie czy kodowanie znakow pasuje, jesli chodzi o ta komende to podejzewam ze jak wiele innych ustawia sie ja w onfigu mysql'a ale tego nie wiem nie kozystalemz full textu nigdy, tylko czytalem
-------------------- Warsztat: Linux: PHP, MySQL, Apache, NetBeans, C++, Qt-Creator
Użytkownik, słowo którego specjaliści IT używają, gdy chcą powiedzieć idiota Zarządzaj swoim budżetem domowym |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 07:18 |