![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-lukesh- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam!
Chciałbym się dowiedzieć, w jaki sposób można usunąć entery z tekstera i zamienić je na znaczek \n? Jest mi to potrzebne, ponieważ gdy użytownik mojego serwisu doda komentarz, w którym będą entery, skrypt zapisze do pliku tekstowego np.: imię||email||to jest własnie jakiś komentarz|| ... przez co będą problemy z prawidłowym odczytaniem takiego pliku. Chciałbym, aby skrypt zapisał to w taki sposób: imię||email||to jest właśnie\njakiś komentarz|| Jako początkujący z php, jedynym znanym mi rozwiązaniem tego problemu jest stworzenie odpowiedniej tablicy dla zmiennej, która obsługuje pole z tekstem. Bardzo proszę o pomoc, jeśli można sobie z tym inaczej poradzić. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(scanner) Najpopularniejszy chyba temat na Forum php.pl. Najbardziej uciążliwy, najnudniejszy, najczęściej wyciągany. Nadszedł czas, aby wyjaśnić wszystkie mity i legendy dotyczące znaków końca wiersza i ich zastępowania, zamiany, usuwania. W niniejszym artykule postaram się opisać wszystko, co mi przyjdzie w tym temacie do głowy. Znaki końca wiersza |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 10:08 |