![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 304 Pomógł: 51 Dołączył: 4.02.2005 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam następujący problem: piszę cms'a do swojej stronki, zrobilem już dużą jego część, ale... jest mały problem z autologowaniem na stronie. Logowanie jest oparte na klasie która jest opisana na stronie php.pl. W formularzu do logowania jest okienko "check" służące do tego aby po ponownym wejscu na strone nastąpowało autologowanie. Po jego zaznaczeniu są wysyłane 2 cookie z nazwą uzytkownika i z zakodowanym hasłem, czas wygaśniecia cookie ustawiłem na 20 dni. Na stronie zamieściłem warunek:
Chyba jest on oczywisty, skrypt powinien przechodzic do autologowania, i moze przechodzi, nie wiem, bo strona gdy zaloguję się tak aby poźniej mnie zapamiętywało, a następnie wyłącze i włącze zpowrotem przeglądarkę i wejdę na tą stronę to ładuje mi sie ona "w nieskonczoność"... Nie jestem pewny, ale to przez ciasteczka tak sie dzieje, gdyz koledze w firefoxie wyskakuje wtedy błąd ciasteczek... Dodam ze logowanie jest oparte na tabeli bazy danych z forum IPB2, moze to w tym lezy wina, chociaz wątpię. Oto link do strony na której jest to logowanie (wersja testowa strony ![]() login: demo hasło: demo (jesli sie zaznaczy opcje "autologin" to po wyłączeniu i włączeniu przeglądarki aby weszło na stronę trzeba usunąć cookie...). Jesli ktoś zna rozwiązanie tego problemu, bądź inny sposób na opcję autologowania to proszę o odpowiedź ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 660 Pomógł: 13 Dołączył: 9.06.2004 Skąd: Wrocław i okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
u mnie działa Twoje logowanie poprawnie. Loguje się, zaznaczam opcję 'autologowanie' i zamykam przeglądarkę. Wchodzę i dalej jestem zalogowany.
Może spróbuj:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 214 Pomógł: 0 Dołączył: 3.04.2004 Skąd: Legionowo Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 660 Pomógł: 13 Dołączył: 9.06.2004 Skąd: Wrocław i okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, tak z tymi ciapkami (') na pewno działąć będzie
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 304 Pomógł: 51 Dołączył: 4.02.2005 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chyba nie o to chodzi, nie warunek jest żle sklejony
![]()
Jak wczesniej wspominałem logowaniejest oparte na tabeli _ipb_members z forum IPB2. Ten post edytował -=Peter=- 31.08.2005, 13:26:48 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 29.06.2025 - 02:14 |