![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 0 Dołączył: 13.05.2002 Skąd: Sanok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, to moj pierwszy raz z SQl.
Problem jest taki ze nie wiem jak sie połączyćz bazą ![]() Czytałem ze do połączenia trzeba yżyć funkcji mysql_connect próbowałem: $sql = mysql_connect (members.lycos.co.uk, gienek, motyka); ale raczej nic z tego nie wyszło ![]() ![]() ![]() A moze trzeba na serwie jakis pliczek zrobić? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 136 Pomógł: 2 Dołączył: 13.05.2003 Skąd: Przemyśl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja mam stronke na serwerze http://membres.lycos.fr/
i łącze się za pomocą [php:1:37006c960b] $sql = mysql_connect ("localhost", "root", "") ; [/php:1:37006c960b] bez tego root chyba też można |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a gdzie w twojej funckji ' i ' dookoła wartości??
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 20.06.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja to robię tak...
..................................................................... $id = mysql_connect("localhost", "[twoj login]" , "[twoje hasełko]"); if (mysql_select_db("[twojlogin]_uk_db", $id)) .........<tu juz dalszy kod>............. $result=mysql_query("SELECT * FROM jakas tam tabela", $id); ... ..................................................................... dane w nawiasach kwadratowych podajesz wlasne (te ze stronki) powinno działac. pozdro. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 401 Pomógł: 0 Dołączył: 18.04.2003 Skąd: Trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak dziala i tak stosuj : [php:1:4bb3bcffd6]mysql_connect("host","user","password") or die ("nie mozna polaczyc sie z mysql");
mysql_select_db("nazwa_bazy") or die ("nie mozna polaczyc sie z baza");[/php:1:4bb3bcffd6] edit : Cytat Witam, to moj pierwszy raz z SQl. ahh te pierwsze razy 8) ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 21.06.2025 - 01:57 |