![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 26.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hello!
Mam w bazie dwie tabele - ankiety i odpowiedzi. W jednej trzymam pytanie i czasy itp, a w odpowiedziach zgodnie z nazwą odpowiedzi. Chcę stworzyć na swojej stronce index ankiet z natychmiastowym wyświetlaniem najlepszej odpowiedzi. Dotychczas pobierałem id pytania, i osobnym zapytaniem pobierałem odpowiedź, co stwarzalo dodatkowe połączenia z db. Zrobiłem coś w stylu:
Ale coś takiego wyświetla mi wszystkie odpowiedzi wraz z pytaniami. Co zrobić? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Waldek_05 @ 2005-08-30 12:37:29) Chcę stworzyć na swojej stronce index ankiet z natychmiastowym wyświetlaniem najlepszej odpowiedzi. Nie za bardzo wiem co chcesz zrobić. Co rozumiesz pod pojęciem najlepsza ![]() Chcesz pobrać najlepszą odpowiedź i pytanie do którego się tyczy?? Możesz wnieść trochę światła ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 26.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Znaczy wyświetla się pytanie i poniżej najlepsza odpowiedź - z naj liczbą głosów (pole hits). W zasadzie o taki szczegół to sam będę się martwił, mnie zadowoliłoby chociaż to, żeby wyświetliło się tyle pozycji, ile jest pytań, a nie odpowiedzi i te same pytania.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Strzelam
Może coś takiego, ale glowy nie dam bo lekko przymulony jestem. Pozatym jesli to zadziała, to wyswietli tez odpowiedzi gdy kilka bedzie mialo max -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Może ktoś polecic jakiś dobry kurs online, z którego można by się wielu rzeczy dowiedzieć, żebym nie musiał zadawać takich pytań, jak w tym temacie?
Dziękuje nospor za odpowiedź. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 07:54 |