![]() |
![]() |
![]()
|
|
Administrator PHPedia.pl Grupa: Developerzy Postów: 1 102 Pomógł: 2 Dołączył: 14.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może komuś się przyda. Object_id to nr obiektu w cmsie, równie dobrze możecie zastąpić to przez jakiś TEXT. -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przyznam że nawet nie zagłębiałem się w kod.
Jedyne co na starcie mi się nasuwa, że to może cos o drzewach binarnych ![]() Dlatego cytat stąd: Cytat Autor musi jasno okreslic do czego służy klasa, funkcja lub algorytm i jak go używać (nie wklejamy tylko kodu). @bella_666 możesz troszkę obkomentować? |
|
|
![]()
|
|
Administrator PHPedia.pl Grupa: Developerzy Postów: 1 102 Pomógł: 2 Dołączył: 14.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tyle o drzewkach piszą wokół, aż trudno nie słyszeć, ale co tam.
Proponuję lekturę http://www.sitepoint.com/article/hierarchical-data-database bo nie lubię się powtarzać. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 1 Dołączył: 23.01.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Metoda display jest kompletnie bezużyteczna narzucasz sposób prezentacji drzewa, pozatym przydałaby się kolumna pozycjonująca elementy w gałęzi i metody do jej obsługi.
UPDATE zauważyłem że display to tylko metoda dotestowania ![]() Ten post edytował ebe 29.08.2005, 13:32:24 -------------------- Słyszałem, że macie tutaj jakieś takie php... fajne to, dobre to jest?
|
|
|
![]()
|
|
Fajnie, że zwróciłeś na to uwagę, jak wróce z treningu to się tym zajmę
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator serwera Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 909 Pomógł: 0 Dołączył: 12.08.2003 Skąd: /var/www/wroclaw.php Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poprawiłem temat by był zgodny z nowymi zasadami na forum.
-------------------- Powrót do przeszłości :)
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 12.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Bawił sie już ktoś przenoszeniem węzłów? Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tutaj jest lepsza klasa : http://www.phpriot.com/articles/nested-trees-appendix , która ma już zaimplementowaną odbudowę całego drzewa po przeniesieniu elementu.
-------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mógłbyś chociaż dodać możliwość przenoszenia (góra/dół) elementów po drzewku:
I tak jeszcze w ramach objaśnienia:
Metoda ta przyjmuje dwa argumenty - pierwszy to wynik zapytania pobierającego wszystko n/t elementu (node) którego chcemy przenieś. Drugi to string (up/down) - kierunek przesunięcia EDIT: To wycinek z klasy gdzieś z początku 2007 (gdy zaczynałem OOP) - więc proszę bez zbednych komentarzy ![]() Ten post edytował Crozin 4.05.2008, 16:04:44 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 12.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Crozin
Twoja metoda zdaje się umożl 144d iwia porządkowanie kolejności liści w węźle. Mi chodziło o możliwość przenoszenia całych węzłów np mamy:
i chce sobie przenieść Windows XP do Rodziny Apple. Rozwiązałem to już:
Z chęcią zobaczę propozycje innych bo nie jestem zwolennikiem rekurencji pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.07.2025 - 18:51 |