![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 0 Dołączył: 18.06.2003 Skąd: Mazowieckie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Załóżmy ze mam formularz a w nim :
Podaj imie <INPUT TYPE="text" NAME="nazwa" VALUE="wartosc"> i jeżeli użytkownik wpisze np: moje_imie i wybierze "submit" tekst ten zostanie zapisany do pliku. Załóżmy że teraz zamkniemy okno i otworzymy na nowo lub odświeżymy stronę to w miejscu na wprowadzenie imienia bedzie zczytane z pliku paweln, ale bedzie dalej możliwość zmiany tych danych. Nie wiem czy coś takiego jest możliwe, ale może ktoś zna rozwiązanie. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 701 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2002 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm.. nie wiem czy dokladnie o to ci chodzilo, ale musisz odczytac z pliku dane za pomoca fread() zapisac do tablicy $wartosc..
[php:1:0baac4371a] <?php echo "<input type="text" name="nazwa" value="$wartosc">"; ?>[/php:1:0baac4371a] -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 223 Pomógł: 0 Dołączył: 13.01.2003 Skąd: 3rd ball of mud behind a big ball of burning gas Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. W miejscu value w inpucie dajemy:
[php:1:6ec0fc0eb8]<?php echo (isset($_COOKIE['formular_ok'])?$wartosc:"")?>[/php:1:6ec0fc0eb8] 2. Przy wysylaniu danych z formularza przy poprawnym przetworzeniu wysylamy cookiesa z wartoscia formular_ok. 3. Przy wyswietlaniu formularza sprawdzamy czy istnieje $_COOKIE['formular_ok'] i jesli istnieje pobieramy $wartosc z pliku ktora nastepnie wyswietlana jest w value Troche vchaotycznie ale ma naklonic Ciebie do myslenia ![]() -------------------- It's Time to Join the PLD Linux Generation!
<? while (!$success) { $try++; } ?> |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 0 Dołączył: 18.06.2003 Skąd: Mazowieckie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Troszke to skomplikowane jak narazie
![]() Jak tego nie rozgryze to sie jeszcze zgłoszę. A przy okazii mam drugie pytanko czy przycisk "submit" może być jednocześnie przyciskiem zamykającym okno np w javie, a może jest coś takiego w php ? <form> <input type=button value="Close Window" onClick="java script:window.close();"> </form> Czy da się to jakoś połączyć ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() TAO programowania Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 3 Dołączył: 25.03.2003 Skąd: ze słoika Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Raczje nie ponieważ jak widzisz to nie jest jako guzik submit tylko jako guzik.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 04:21 |