![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 117 Pomógł: 0 Dołączył: 24.05.2004 Skąd: krakow Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
wiec myslalem ze maja one to samo dzialanie, ale chyba tak nie jest do konca. otoz mam kod:
dziala to poprawnie. Jednak ja musze miec kod xml'a dolaczony jako osobny plik, wiec prubuje uzyc funkcji simplexml_load_file ale za jej pomoca nie udaje mi sie to. czy ktos potrafi mi pokazac jak zastapic moj kod funkcja simplexml_load_file tak zeby uzyskac ten sam efekt?? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A czytales manual o tych funkcjach?
simplexml_load_string wczytuje XMLa ze zmiennej, tu: $xmlstr simplexml_load_file -- z pliku (podajesz jego nazwe). Ewentualnie mozesz uzyc simplexml_load_string() + file_get_contents(). -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 117 Pomógł: 0 Dołączył: 24.05.2004 Skąd: krakow Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
sprobowalem tak:
i wywalil bledy: Kod string(708) " Ms. Coder Onlivia Actora Mr. Coder El ActÓr So, this language. It\'s like, a programming language. Or is it a scripting language? All is revealed in this thrilling horror spoof of a documentary. 7 5 " Warning: Entity: line 1: parser error : String not started expecting ' or " in /home/osa/public_html/projekt/test2.php on line 10 Warning: in /home/osa/public_html/projekt/test2.php on line 10 Warning: ^ in /home/osa/public_html/projekt/test2.php on line 10 Warning: Entity: line 1: parser error : Malformed declaration expecting version in /home/osa/public_html/projekt/test2.php on line 10 Warning: in /home/osa/public_html/projekt/test2.php on line 10 Warning: ^ in /home/osa/public_html/projekt/test2.php on line 10 Warning: Entity: line 1: parser error : Blank needed here in /home/osa/public_html/projekt/test2.php on line 10 Warning: in /home/osa/public_html/projekt/test2.php on line 10 Warning: ^ in /home/osa/public_html/projekt/test2.php on line 10 Warning: Entity: line 1: parser error : parsing XML declaration: '?>' expected in /home/osa/public_html/projekt/test2.php on line 10 Warning: in /home/osa/public_html/projekt/test2.php on line 10 ..........i duzo wiecej nie dziala. wyrzucil na poczatku cala tresc pliku - i bledy, zrobilem to zle? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 179 Pomógł: 0 Dołączył: 8.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz błędnie sformułowany plik XML. Wrzuć cały plik to zobaczymy.
|
|
|
![]()
|
|
plik jest w porzadku wydaje mi sie:
nie rozumiem co sie dzieje ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 179 Pomógł: 0 Dołączył: 8.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm... trudno powiedzieć. Spróbuj dodać atrybut <?xml encoding="kodowanie"?> i powyłączać magic_quotes_* (o ile są włączone).
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A " zamiast ' w deklaracji xml?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
kodowanie dodalem do pliku xml i to nic nie dalo. Natomiast jesli chodzi o magic_quotes to na poczatku bylo tak:
magic_quotes_gpc On On magic_quotes_runtime On On magic_quotes_sybase Off Off teraz dalem tak: magic_quotes_gpc On On magic_quotes_runtime Off Off magic_quotes_sybase Off Off i bledy zniknely - z tym ze nie ma nadal zamierzonego efektu poniewaz wypisuje sie na ekran zawartosc wszystkich znacznikow z calego pliku! Dopiero potem wypisuje sie wskazany przeze mnie znacznik:( Kod string(616) " Ms. Coder Onlivia Actora Mr. Coder El ActÓr So, this language. It's like, a programming language. Or is it a scripting language? All is revealed in this thrilling horror spoof of a documentary. 7 5 " So, this language. It's like, a programming language. Or is it a scripting language? All is revealed in this thrilling horror spoof of a documentary. to co jest w cudzyslowach to cala zawartosc - nie chciana przeze mnie. dopiero dalszy tekst jest tym co oczekuję. co z tym zrobic? pomozcie prosze Ten post edytował morrison 30.08.2005, 16:50:27 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 04:30 |