![]() |
![]() |
-Gość_Anonim- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam,
chcę wprowadzić autoryzację na stronie. Mam poniższy niby prosty skrypt, ale z niewiadomych dla mnie powodów po wprowadzeniu dobrych danych do logowania nie można odczytać zmiennych wprowadzonych do sesji. Po prostu jakbym wcale ich nie utworzył. Mam już dość. Tyle czasu nad tym siedzę i nie mogę znaleźć błędu. Zapewne to jakiś drobiazg. Zerknijcie co jest nie tak. Kod session_start(); function autoryzacja(){ $login = addslashes($_POST['login']); $password = addslashes($_POST['password']); $link_id = addslashes($_POST['link_id']); $pr = mysql_query( "SELECT * FROM sbase WHERE nick = '$login' AND password = '$password' LIMIT 1 " ); if(mysql_num_rows($pr) > 0) { $_SESSION['zalogowany'] = true; $_SESSION['link_id'] = $link_id; }else formularz_logowania(); } if (!$_SESSION['zalogowany']) autoryzacja(); function formularz_logowania(){ ... exit(); } Zarówno 'zalogowany' jak i 'link_id' nie istnieją po przejściu formularza. ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 691 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie tag CODE, tylko php. Rozczytać tego nie można.
Nie ma żadnych błędów?
- zapewne ten warunek nie jest spełniony... W "prawodobnie" problematycznych kawałkach kodu dodaj or die ('...') itd... -------------------- |
|
|
-Gość_Anonim- |
![]()
|
Goście ![]() |
Przepraszam, nie zauważyłem formatowania php
![]() Warunek jest spełniony. Skrypt otwiera stronę po wpisaniu poprawnych danych, ale zmienne w sesji są puste. Tak, jakby nie działało :
W tym problem... |
|
|
-Gość_Anonim- |
![]()
|
Goście ![]() |
Problem rozwiązany. Przed "session_start()" znajdowały się inne instrukcje, co powodowało, że jego wywołanie nie zadziałało poprawnie. Teraz jest już dobrze. Nareszcie
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 20:33 |