![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 17.06.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czesc !
Ile maxymalnie informacji moge dowiedziec sie o odwiedzajacym moja stronke przy pomocy php. Chodzi mi o IP, host'a, itp. Jesli ktos ma gotowy, albo moglby mi jakos pomoc w pisaniu takiego skryptu php byl bym bardzo wdzieczny. Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 100 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja kiedys cos takiego pisalem i na bank mozesz sie dowiedziec:
- IP - host (z czym wiaze sie np. kraj, czy provider oraz sposob dostepu do netu) - rozdzialke (ale to JS) - z jakiej strony zostal user przekierowany - jaki ma OS - jaka ma przegladarke Hmmm... chyba to wszystlko - przynajmniej ja tyle wiem ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 223 Pomógł: 0 Dołączył: 13.01.2003 Skąd: 3rd ball of mud behind a big ball of burning gas Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
- dokladna date odwiedzenia strony
- strony jakie odwiedzil (w zaleznosci od zlozonosci calego systemu) - szacunkowy czas wizyty (w zaleznosci od zlozonosci calego systemu) - mozna sprawdzic czy dany user wywoluje strony pierwszy raz czy juz kolejny - wejsce / odslona Wszystko zalezy do tego co chcialys o danym userze wiedziec. Mysle ze mozna jeszcze znalezc wiele innych mozliwosci ktore mozna napisac przy poocy php. -------------------- It's Time to Join the PLD Linux Generation!
<? while (!$success) { $try++; } ?> |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 100 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
kwiateek --> Podane przez Ciebie mozliwosci bazuja (poza pierwsza) na cookies tudziez na sesjach i z nimi mozna naprawde cuda wyczyniac
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 17.06.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
[Regis]
Mogl bys rzucic ten skrypcik na forum ![]() Byl bym bardzo wdzieczny ! Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 0 Dołączył: 13.04.2003 Skąd: Poznan Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja moze troche odbiegne od tematu ale jezeli chcecie zobaczyc co mozna wyciagnac ze zwyklego wejscia na strone to zajrzyjcie tu:
http://www.gemal.dk/browserspy/ Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 401 Pomógł: 0 Dołączył: 18.04.2003 Skąd: Trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
o w morde jeza mozecie mi ktos powiedziec jak to jest mozliwe ze jak wchodze tu --> http://www.gemal.dk/browserspy/cdrom.html to mi sie cd-rom otwiera 8O :?:
edit: hmm pierwszy raz sie na takie cos nadzialem... :/ vbscript ... hmm nawet niezly triczek... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 0 Dołączył: 13.04.2003 Skąd: Poznan Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To jeden z ukrytych "ficzerow slusznej przegladarki"
![]() Kod <SCRIPT LANGUAGE="VBScript">
<!-- Set oWMP = CreateObject("WMPlayer.OCX.7" ) Set colCDROMs = oWMP.cdromCollection if colCDROMs.Count >= 1 then For i = 0 to colCDROMs.Count - 1 colCDROMs.Item(i).Eject Next ' cdrom End If --> </SCRIPT> |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 100 Pomógł: 0 Dołączył: 25.01.2003 Skąd: mazury, wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hehe a ja mam w2k i windows media player 6.4 wiec mi to nie grozi
![]() Pomijam fakt, ze mam mozille i vbscript moze moze mi co najwyzej sie wyswietlic ![]() -------------------- --
Carpe Diem |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 21.04.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hłe hłe
mi się też nie otworzył ![]() tylko errory |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 03:52 |