![]() |
![]() |
-Kuba form TNW- |
![]()
|
Goście ![]() |
Z góry przepraszam jeśli powtarzam pytanie lub zadaje je w nieodpowiednim dziale. A pytanie takie jak w temacie. Właśnie, zapisałem strone wykonaną w php na dysku i moge otworzyć tylko index strony (strone główną), natomiast kiedy chce włączyć jakiś inny dział (czy to ze strony - linkiem, czy włączyć plik) nie działa
![]() ...Aha na koniec jeszcze dodam, że zupełnie się nie znam na php (zamierzam zaniedługo wźiąść się za to) dlatego prosiłbym o wyrozumiałość i jasny opis. Pzdr. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
A czy my wróżki. POkaż ten plik co chcesz uruchomić. MOże link masz zły.
Czy baze trzeba zainstalowac? Jak korzystaszz z baz to trzeba. Napisz coś wiecej. POdaj kod, podaj link który robisz to moze ci pomożemy. MOże jakies komunikaty o bledach? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 189 Pomógł: 0 Dołączył: 4.03.2005 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Musisz mieć zainstalowany interpreter php i jakiś serwer (ściągniesz z php.net i apache.org). Inaczjej skrypt php nie zostanie wykonany.
-------------------- |
|
|
-Guest- |
![]()
|
Goście ![]() |
Wchodze na strone główną:
F:\Kuba\WWW\Wizart\z servera\www-org\new\default.htm Z menu wybieram jakiś dział np: file:///F:/Kuba/WWW/Wizart/z%20servera/www-org/new/modules.php@op=modload&name=form&file=tusz i... "Nie można wyświetlić strony..." PS. Jak moge załączyć na to forum plik? |
|
|
-Kuba from TNW- |
![]()
|
Goście ![]() |
Re: _Mateo
interpretator? Coś takiego np: http://pl.php.net/get/php-5.1.0RC1.tar.bz2/from/a/mirror Jak nie to wdzięczny bym był gdybyś mi wskazał jakiś dobry bo przypominam, że nie znam się na php. Z góry dzięki PS. wcześniejszy post jest mój, zapomniałem się podpisać |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
A, czyli tak ja pisał _Mateo, nie masz interpretera php.
Musisz se zainstalować. Poszukaj na forum bylo pare porad. Chociazby chyba tu: http://forum.php.pl/index.php?showtopic=4349 co do pliku jak ozalacznik to podaj adres do pliku na serwerze. Bo zalaczac plikow to tu raczej nie można. Mozna pokazac i ch tresc jak nie zadlugie -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
-Kuba from TNW- |
![]()
|
Goście ![]() |
Ha, ale nie mam w tej chwili konta na żadnym serwerze na który mógłbym wrzucić plik więc lipa :/ ale to nic... lookam na ten topic i szukam interpretatora.
Thanks for Help ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 54 Pomógł: 2 Dołączył: 24.08.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zainstaluj sobie krasnel serv z http://www.krasnal.tk/ tam masz wszystko
-------------------- Copyright by Darecki Wszystkie prawa zastrzeżone
TanioNaRybki.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 189 Pomógł: 0 Dołączył: 4.03.2005 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cóż, jeśli nie masz zielonego pojęcia o niczmy związanym z php/Apache/MySQL to lepszy będzie WebServ.
-------------------- |
|
|
-Guest- |
![]()
|
Goście ![]() |
No ok ściągam tego Krasnala, może mi jeszcze ktoś powiedzieć czy jak już zainstaluje ten pakiet (czy jak to nazwać), to czy czeka mnie taka konfiguracja... wpisywanie kodów jak w tym topicu: http://forum.php.pl/index.php?showtopic=4349 ? Bo strasznie boje sie tych kodow
![]() ![]() |
|
|
-Kuba from TNW- |
![]()
|
Goście ![]() |
WebServ? a to co... i skąd to ściągnać? to ja juz w koncu nie wiem co... czy tego krasnala czy coś innego?
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 54 Pomógł: 2 Dołączył: 24.08.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
instalator jest elegancki klikasz tylko next i next (no chyba ze chcesz zainstalowac na innym dysku niz c to musisz dociagnac sobie plik instalacyjny do danego dysku) nastepnie odpalasz sobie krasnala i jak wpiszesz http://127.0.0.1 w przegladarke to zobaczysz serwer, a teraz tak
c:/usr/krasnal/www/nowy_folder jak tam umiescisz pliki bedziesz mogl sie odwolywac tak http://127.0.0.1/~nowy_folder/ w ten sposob latwiej pracowac na kilku projektach :] kazdy ma swoj folder -------------------- Copyright by Darecki Wszystkie prawa zastrzeżone
TanioNaRybki.pl |
|
|
![]()
|
|
www.webserv.pl;
instalujesz; potem ustawiasz sobie folder z którego ma czytac pliki dla serwera; next klikasz sobie na ikonke komputerka w tray'u; wybierasz Główna WWW; cieszysz się stroną z wykonywującym się skryptem php ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 224 Pomógł: 40 Dołączył: 6.07.2004 Skąd: Wuppertal Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Właśnie, zapisałem strone wykonaną w php na dysku i moge otworzyć tylko index strony (strone główną), natomiast kiedy chce włączyć jakiś inny dział (czy to ze strony - linkiem, czy włączyć plik) nie działa Mam wrażenie, jakby połowa tego formu myslala... nie tym czym powinna... <przepraszam>Kuba form TNW... a czy przypadkiem nie zapisałes strony otwierając ją i klikając plik->zapisz jako ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 148 Pomógł: 0 Dołączył: 8.06.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chcesz to za sprzedam ci 3książki o robieniu stron:
PHP4 od podstaw php 101 praktycznych skryptów HTML. Leksykon kieszonkowy bo moim zdaniem lepiej kupić pare książek i nauczyć sie czegoś niż szukać na forum kawałków wiadomości |
|
|
-Kuba from TNW- |
![]()
|
Goście ![]() |
Tak, ale ja potrzebuje to, tylko po to żeby otworzyć tą stronę w php i tylko po to żeby przeglądać jej zawartość.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja polecam Xamppa
![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 03:02 |