![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 25.08.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Potrzebuję na stronie umieścić pionowy tekst (obrócony o 90st) i nie mogę sobie poradzić. Wiem, że w standardowy sposób tego się nie da zrobić. Więc chcę obrócić całą warstwę ale nie wiem jak. ![]() Byłbym wdzięczny za wszelką pomoc. Z góry dziękuję Masim |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No tak tego nie zrobisz.
Pisanie pinowego tekstu dostępne będzie w css3: klik Najprościej zrobić obrazek i wstawić zamiast tekstu. -------------------- -------------
------ |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 25.08.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oczywiście można zrobić obrazek tylko jest mały problem - musiałbym zrobić ich ponad 400, wyciągając z bazy danych każdy.
Nie ma możliwości obrócenia warstwy? ![]() Gdzieś widziałem coś takiego tylko nie mogę sobie przypomnieć gdzie ![]() Pomocy Please.... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 224 Pomógł: 40 Dołączył: 6.07.2004 Skąd: Wuppertal Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
moze uzyj GD2 i generuj dynamicznie ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A dlaczego ma się nie dać ?
![]() CSS dla diva -------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, ale zadziała to tylko dla IE
![]() -------------------- -------------
------ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z tego co wiem inaczej się nie da
![]() -------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
Skrypcik działa. tylko, że obraca o 180st. Manipulowałem przy
"writing-mode: tb-rl;" ale to nic nie dało. Co można zmienić żeby orócić diva bokiem? |
|
|
![]()
|
|
Na początku napisałeś że chcesz obrócić tekst, więc po co obracać warstwę
Kod <style type="text/css"> span { writing-mode: tb-rl } </style> Niestety IE only :/ -------------------- -------------
------ |
|
|
![]()
|
|
Tak będzie obracać o 90 stopni. Opacity jest to procentowy kąt z dwóch PI. -------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]() ![]()
|
|
Dzięki serdeczne
![]() spanik w ten sposób zadziałał ![]() a opacity odpowiada za przezroczystość czy coś takiego. Może ktoś ma jeszcze jakieś ciekawe sposoby... |
|
|
![]()
|
|
Racja - ale dałem d...y
![]() Poszukaj w dokumentacji filtrow. Tam powinna byc mozliwosc obrocenia o dany kat. -------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 382 Pomógł: 22 Dołączył: 21.05.2007 Skąd: Elbląg Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A JS rozwiąże to tak: http://www.walterzorn.com/rotate_img/rotate_img.htm?A=80
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.07.2025 - 04:31 |