![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 24.08.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Spotkałem się z dziwnym problem, którego na ten czas nie potrafię sam rozwiązać. Napisałem skrypt, którego zadaniem jest umożliwianie użytkownikom ściąganie niektórych, wybranych plików. Proces ten oparty jest na wysyłaniu nagłówka do przeglądarki. Kluczowy fragment kodu (źródło php.net):
Wszystko jest w porządku do czasu, kiedy plik jest większy niż 2MB - większe dokumenty są docinane do nieszczęsnego rozmiaru. Jak się z tym uporać? Pozdrawiam ---------------------------------------------------------------- Dla kodu php uzywamy [php] a nie [CODE]. DreeD Ten post edytował DreeD 24.08.2005, 21:58:02 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 214 Pomógł: 0 Dołączył: 3.04.2004 Skąd: Legionowo Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Prawdopodobnie wynika to z konfiguracji php. Standardowo zmienna upload_max_filesize (w sekcji File uploads w pliku php.ini) jest ustawiona na 2M. Dlatego pliki są "ucinane". Jeśli chcesz uploadować większe pliki musisz zwiększyć trochę wartość upload_max_filesize.
Pozdrawiam! |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 569 Pomógł: 0 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
z wielkoscia upload_max_filesize przydalo by sie zwiekszyc wartosc post_max_size przy ladowaniu plikow przez formularze.
-------------------- Warsztat: Linux: PHP, MySQL, Apache, NetBeans, C++, Qt-Creator
Użytkownik, słowo którego specjaliści IT używają, gdy chcą powiedzieć idiota Zarządzaj swoim budżetem domowym |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
LOL: jemu chodzi o DOWNLOAD PLIKOW.
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 24.08.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Dokładnie, chodziło mi o download plików z serwera... Po dokonaniu zmian w dwóch wyżej wymienionych zmiennych: upload_max_filesize i post_max_size (jedną i drugą ustawiłem na 16M), rezultat działania skryptu pozostał bez zmian. Dodam jeszcze, że przy stosowaniu "tradycyjnego" linku bezpośrednio do pliku, problem nie występuje. Ten post edytował hespis 25.08.2005, 09:58:57 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 1 Dołączył: 8.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a jakie masz ustawiania pamieci ? bo to jest chyba przyczyna
zwieksz limit w php.ini albo w skrypcie
albo nie czytaj calej zawartosci pliku przez readfile tylko w petli czytaj po kawalku i wysylaj Ten post edytował pafka 25.08.2005, 11:59:55 |
|
|
![]()
|
|
Znalazłem!
![]() Otóż okazało się, że readfile ma ograniczenie do 2M. W manualu (szkoda, że nie zawsze czytam je do końca) znalazłem odpowiedź, a właściwie gotowy kod do zastosowania. Źródło: php.net -> tutaj
Pozdrawiam ![]() Ten post edytował hespis 25.08.2005, 12:31:46 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie prosciej? -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 25.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Uzyłem kodu, który podał hespis. Działa, ale niestety nie na moim hostingu.
Użycie pamięci nadal wzrasta razem z ilością ściąganych danych... Ktoś wie jaka może być tego przyczyna? Zła konfiguracja maszyny? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.07.2025 - 04:00 |