![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 507 Pomógł: 2 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Prosze o pomoc lub naprowadzenie mnie jak wykonac program raportu. Wlasciwie chodzi mi o program wykonujacy ta sama czynnosc co okreslana ilosc dni $iloscdni.
Pomijam juz czy on ma byc wyswietlany czy wysylany. Chodzi o sama czynnosc wyliczenia, ze co tyle i juz ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co on ma wyliczac, bo nie rozumiem?
Ilosc dni miedzy dwoma datami? -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 507 Pomógł: 2 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Tak ma wyliczac dany okres np. w sekundach lub innym przeliczniku. Tylko nie wiem jak to zrobic
![]() Jednym slowem ma powtarzac czynnosc co $iloscdni Ten post edytował DannyM 24.08.2005, 18:55:36 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 189 Pomógł: 0 Dołączył: 4.03.2005 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cron pod linuxem.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Chodzi mi o bardziej uniwersalne rozwiazanie
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ehhh, drugi raz przeczytalem i wszysztko stalo sie jasne: cron. Na Win nie ma crona a na linuxie nie ma harmonogramu zadan -- policz ilosc serwerow www+php ktore stoja na windowsie.
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
No fajnie, ze sobie gadulicie ale pamietajcie o mnie
![]() Nadal nie wiem jak to ruszyc ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Odpowiedź dał Ci dr_bonzo teraz wystarczy już tylko poszukać i sukces gwarantowany... użyj wyszukiwarki tej na forum bądź google :]
-------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
No tak poczytalem sobie o tym cron ale chyba nie o to mi chodzi.
Wynika z tego, ze jest to nic innego jak to napisal kolega dr_bonzo harmonogram. Mi chodzi o programistyczne rozwiazanie. Na poczatku myslalem o wykonaniu za pomoca ciasteczka ale to odpada. Czy moze macie jakies inne propozycje ![]() Moze jakies sprawdzanie daty? Myslelem o dacie aby zawsze np. 1 dnia miesiaca wysylal. |
|
|
![]()
|
|
Odpalasz cronem skrypt zeby sie uruchamial pierwszego dnia kazdego miesiaca, a reszte umieszczasz w skrypcie php (w wersji CLI -- command line) -- np. wysylasz sobie maila.
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
Tak tylko pewnie trzeba miec dostep do tego corneta. Nie sadze aby komercyjny serwer udostepnial taka usluge
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(DannyM @ 2005-08-25 13:47:50) Nie sadze aby komercyjny serwer udostepnial taka usluge ![]() Większość ma przez np. cPanel istnieje tam coś takiego jak cron, ewentualnie możesz napisac maila do swojej firmy hostingowej o pomoc, w odpaleniu skryptu co jakiś konkretny czas.. IMHO: Jak narazie nie spotkałem się aby firma właśnie nie udostępniała cron'a, no chyba że był to darmowy serwer bądź jakiś nieoficjalny... -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
moze to prymitywne ale jak bym zastosowal odswierzenie znane z htmla podajac ilosc sekund??
|
|
|
![]()
|
|
Cytat(DannyM @ 2005-08-27 13:40:17) moze to prymitywne ale jak bym zastosowal odswierzenie znane z htmla podajac ilosc sekund?? To byś musiał mieć cały czas włączony komputer... -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 85 Pomógł: 0 Dołączył: 15.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czyzby koledze chodzilo o to ze po wejsciu na strone raz na ilestam dni powinno wykonac procedurke generowania raportu (zakladajac ze stronke odwiedzamy codziennie) ?
czy tez raport ma sie generowac sam bez wzgledu na aktywnosc usera ? jesli to 2 to tylko cron ![]() a jesli to pierwsze to zapisujemy gdzies np baza kiedy dla danego usera generowany byl raport (w momencie jego stworzenia) a przy nast wejsciach sprawdzamy czy aktualna data nie rozni sie o wiecej niz x dni od zapisanej i jesli tak to generujemy raport i updatujemy date jego generacji |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 14:14 |