![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Gość_Marta- |
![]() ![]()
|
Goście ![]() |
Mam taki problem ...
Chciałabym dowiedzieć się jak mogę wywołać za pomocą <a href= ...> konkretny rekord z tabeli z bazy danych. Mam stworzony plik bazowy (baza.php), który pobiera dane z tabeli, a w tabeli ponad 90 rekordów i chciałabym aby po kliknięciu na różne hiperłącza za każdym razem odwoływał się do tego samego pliku(baza.php) lecz pobierał dane z innego rekordu (tylko jednego) ... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 224 Pomógł: 40 Dołączył: 6.07.2004 Skąd: Wuppertal Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
<a href= "baza.php?id=75">
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokaz strukture tabeli.
Kazdy rekord niech posiada wartosc ID (nowa kolumna-- jesli jej nie masz, autoincrement, primary key) po ktorym bedzi eidentyfikowany. Potem: baza?id=3
^^ to w skrocie -- musisz dodac sprawdzanie poprawnosci danych i ich istnienie ($_GET[ 'id' ]). -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
-Gość_Marta- |
![]()
|
Goście ![]() |
Mam tą kolumnę tylko że nie nazywa się id a nr ... już próbuję ... zobaczymy :-)
a jak sprawdzić istnienie danych ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat a jak sprawdzić istnienie danych ? Tak jak ci koledzy napisali. Jak ci zapytanie zwróci jakieś rekordy, to znaczy ze dane są ![]() pozatym odsyłam cię do przejrzenia forum. jest tu wiele przykładów na temat czego szukasz i nie ma sensu walić kolejnego topicu tu masz bardziej zaawansowany przyklad: -lista, edycja, dodawanie i usuwanie: http://forum.php.pl/index.php?showtopic=22377 zamykam. zgloś się jak będziesz miała konkretny problem już z kodem -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.07.2025 - 14:52 |