![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 312 Pomógł: 0 Dołączył: 29.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
cześć, mam taki kawałek kodu:
<--- 1 - w tym miejscu generuje się błąd: Fatal error: [] operator not supported for strings in C:\apache\htdocs\cdev\cdev.php on line 50 <--- 2 identyczne przypisanie zmienniej do tablicy SESSION, działa OK dlaczego php ptraktowało tablicę SESSION jako string i dla dwóch identycznych przypadków zachowuje się inaczej... ? Ten post edytował ennics 24.08.2005, 09:36:40 -------------------- ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Ale takie przypisanie : $_SESSION['ModulesON'][] = ... powoduje że tablica ModulesOn zwiększa swój index o 1. Kazde takie wykonanie zwieksz index.
żeby pobrać musisz podac juz konkretny index ,np: $_SESSION['ModulesON'][0] -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 312 Pomógł: 0 Dołączył: 29.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dokładnie o to mi chodzi, tak się powinno dziać i dzieje się tak ale dla drugiego przypadku, dla pierwszego zmienna lib_name nie chce się przypisać do tablicy $_SESSION['LibrariesON'][]
-------------------- ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Sorki, źle spojarzałem.
Jak głosi komunikat, $_SESSION['LibrariesON'] jest napisem, a dla napisu nie mozesz dac []. Musisz gdzies przy pierwszym odwolonaiu zrobic: $_SESSION['LibrariesON'] = array(); -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
tego też próbowałem, chociaż trochę bezsensownie, z założenia $_SESSION jest tablicą superglobalną, apache zareagował na tą zmianę tak:
"Wystąpił problem z aplikacją Apache HTTP Server i zostanie ona zamknięta. Przepraszamy za kłopoty." best regards Microsoft WinXP... heh -------------------- ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak jak mowi nospor: wczesniej zadeklarowales $_SESSION['LibrariesON'] jako stringa (mialem juz ten problem),
daj
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 10:07 |