![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 190 Pomógł: 0 Dołączył: 12.02.2004 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam na serwerze zainstalowane MySQL4.1 dostępne dla wszystkich i MySQL3 dostępne tylko dla mnie. Z pewnych przyczyn muszę korzystać z wersji 3. Istnieje sposób, aby przez php połączyć się właśnie z nim (np. przez podanie ścieżki do niego) ?
-------------------- |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 425 Pomógł: 0 Dołączył: 28.05.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1) Złe forum.
2) Musisz prawdopodobnie dać różne nazwy lub jakieś identyfikatory dla serwerów MySql. Ten post edytował Kas 23.08.2005, 22:40:26 -------------------- nospor, jestem z Wami.
Alpha IT |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 436 Pomógł: 6 Dołączył: 8.11.2003 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pewnie administrator włącz drugą baze na innym procie. Możesz się normlanie połączyć przez mysql_connect tylko ze po nazwie hosta dajesz : i wpisujesz numer portu. Drugim sposobem może być ścieżka do gniazda. Tutaj również łączysz się przez mysql_connect tylko ze do nazwy hosta dodajesz sciekza do gniaza tj. np. localhost:/sciezka/do/gniazda
Zapytaj sie administraatora o port lub gniazdo. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 190 Pomógł: 0 Dołączył: 12.02.2004 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem jak z portem, ale adres gniazda mam i pomogło
![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 06:16 |