![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 256 Pomógł: 7 Dołączył: 1.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam mały problemik ze skryptem. Mam taki kodzik:
I nie wiem jak zrobić aby te zmienne był widoczne po za klamrami ![]() -------------------- Nie proś o to, idź i sam to zdobądź.
Zrób to, a osiągniesz sukces. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Ale ty masz warunki które się nawzajem wykluczają. jeśli w jednym zostaną one zainicjowane, to w drugi nie wejdziesz. A jesli wejdziesz w drugi to nie wejdziesz w pireszy i ich nie zainicjujesz
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 256 Pomógł: 7 Dołączył: 1.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ehhh chodzi mi o to że jak deklaruje te zmienne w klamrach to po za nimi nie są one "widoczne" a ja chcem aby były, gdyż są potrzebne do obliczeń. A w klamrach muszą być bo inaczej formularz który tam będzie nie bezie działa ?
![]() -------------------- Nie proś o to, idź i sam to zdobądź.
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 425 Pomógł: 0 Dołączył: 28.05.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1) A musisz to na zmiennych globalnych?
2) A będziesz korzystał z tych zmiennych w innym skrypcie? -------------------- nospor, jestem z Wami.
Alpha IT |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 425 Pomógł: 0 Dołączył: 28.05.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Błąd w skrypcie jest, ale to co innego.
Te zmienne należy zdefiniować przed warunkiem. --- Czemu są dwa moje posty?! ![]() bo ja usunąłem swój, po którym ty dałeś odpowiedź ![]() --- nospor --- To zauważyłem. A nie ma przed tym zabepieczenia? Już wiem jak sobie posty nabijać. ![]() Ten post edytował Kas 23.08.2005, 14:24:42 -------------------- nospor, jestem z Wami.
Alpha IT |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie widzę tu żadnych funkcji, więc o jakich zmiennych globalnych mówimy? Klamry otaczają Ci w tym przypadku bloki instrukcji a nie funkcje.
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]() ![]()
|
|
O globalnych to nie ja zacząłem.
A w tym konkretnym skrypcie należy poprostu ustawić zmienne przed warunkiem. Ten post edytował Kas 23.08.2005, 14:23:30 -------------------- nospor, jestem z Wami.
Alpha IT |
|
|
![]()
|
|
No ok ale nie moge dać za bo w tej drugiej części ma być formularz. A ja inaczej nie potrafie zrobić ;/ Chodzi o to że w formularzu będzie sie podawać dane, a potem ma to wszystko zostać dodane itd I ma sie wyświetlić wynik
![]() ![]() -------------------- Nie proś o to, idź i sam to zdobądź.
|
|
![]() ![]()
|
|
Napisz jaśniej i podaj kod to może będziemy mogli pomóc.
-------------------- nospor, jestem z Wami.
Alpha IT |
|
|
![]()
|
|
No wieć tak oto kod
![]()
Chodzi o to że skrypt ma liczyć ile kosztował by serwer z podanym parametrami wpiszujes w formularz 500 MB, 10 GB transferu itd. Daje ok i liczy ![]() -------------------- Nie proś o to, idź i sam to zdobądź.
|
|
![]() ![]()
|
|
lub
-------------------- nospor, jestem z Wami.
Alpha IT |
|
|
![]()
|
|
No ok a gdzie miejsce na formularz
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 362 Pomógł: 0 Dołączył: 18.02.2004 Skąd: Knurów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki wielkie wszystko ok
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 02:08 |