![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 271 Pomógł: 0 Dołączył: 20.08.2003 Skąd: Szczecinek Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam problem mianowicie jak zrobic wyszukiwarke ktora wyswietlala by mi wyniki z google. Bo wyszukiwarke w mysql to nie problem ale zeby szukalo w google i wyswietlalo zwrocone wyniki na mojej www. nie chodzi mi to o przeslanie zmiennych z forma przez adress do google bo wtedy przejdzie na stron e google
![]() -------------------- Warsztat: gPHPEdit | Linux 2.6.17-11-generic (Ubuntu)
Sprzęt: Noteook BenQ A33E ___________________________________________________ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 17.09.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz użyć Google API. Lub wysyłać zapytanie do google pobierać wynik i wyświetlać go na swojej stronie. Ta druga metoda jest zabroniona przez Google
![]() -------------------- My Webpage
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 271 Pomógł: 0 Dołączył: 20.08.2003 Skąd: Szczecinek Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jak uzyc API google
![]() -------------------- Warsztat: gPHPEdit | Linux 2.6.17-11-generic (Ubuntu)
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 425 Pomógł: 0 Dołączył: 28.05.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Polecam lekturę http://pozycjonowanie.stron.pl/txt,2,google-api.html.
![]() -------------------- nospor, jestem z Wami.
Alpha IT |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 446 Pomógł: 0 Dołączył: 5.03.2005 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
poczytaj to moze Ci pomoze
![]() |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 425 Pomógł: 0 Dołączył: 28.05.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pamiętaj tylko, że masz ograniczenie do 1 000 zapytań miesięcznie.
-------------------- nospor, jestem z Wami.
Alpha IT |
|
|
![]()
|
|
Z tego co wyczytalem to jest to 1000 zapytan dziennie aa wielkie dzieki za te lekturki
|
|
![]() ![]()
|
|
Racja, mój błąd.
Nobody's perfect. My name's nobody. ![]() -------------------- nospor, jestem z Wami.
Alpha IT |
|
|
![]()
|
|
A mam inne pytanie jak robie swoja wyszukiwarke ktora szuka we wlasnej bazie. To jak zrobic zeby strony mozna bylo pozycjonowac zeby byl jakis PageRank itd jak rozwiazac te kwestie
|
|
![]() ![]()
|
|
Ogólnie powinno być jak najwięcej linków do Twojej strony na innych.
Polecam lekturę http://forum.optymalizacja.com/. --- http://www.forum.pozycjonowanie.odu.pl/ Ten post edytował Kas 23.08.2005, 16:57:09 -------------------- nospor, jestem z Wami.
Alpha IT |
|
|
![]()
|
|
No ja wiem ale chodzi o to ze ludzie beda dodawac swoje strony do mojej wyszukiwarki i jak zrobic u siebie jakis system ala pagerank zeby ludzie rejestrujacy swoja www w mojej wyszukiwarce mogli w niej swoje strony pozycjonowac itd.
-------------------- Warsztat: gPHPEdit | Linux 2.6.17-11-generic (Ubuntu)
|
|
![]() ![]()
|
|
Musiałbyś napisać oddzielny algorytm do oceniania popularności strony na podstawie liczby wejść oraz odnośników do tej strony.
-------------------- nospor, jestem z Wami.
Alpha IT |
|
|
![]()
|
|
Z algorytmami nigdy nie mialem doczynienia
![]() ![]() -------------------- Warsztat: gPHPEdit | Linux 2.6.17-11-generic (Ubuntu)
|
|
![]() ![]()
|
|
Jeżeli naprawdę chcesz się za to zabrać musisz przygotować:
- licznik wejść na stronę za pośrednictwem Twojej wyszukiwarki. - robota indeksującego strony. - bazę stron. - robota wyszukującego linki. Banalne. ![]() -------------------- nospor, jestem z Wami.
Alpha IT |
|
|
![]()
|
|
No fakrtycznie banalne to sa tylko 2 podpunkty ale problem z robotami :] Jak je wykonac
|
|
![]() ![]()
|
|
Wybacz, ale muszę Cię wyprowadzić z błędu.
Baza danych na temat stron (adres, tytuł, komentarz, słowa kluczowe, odnośniki) oraz licznik (kiedy, jak, który wynik na liście) wcale nie są banalne. A roboty to poprostu programy, które wchodzą przez każdy link do następnej strony. Potem indekusują ją i tak do śmierci (wiadomo jakiej). ![]() Ten post edytował Kas 23.08.2005, 17:43:09 -------------------- nospor, jestem z Wami.
Alpha IT |
|
|
![]()
|
|
A jak wykonac takie programy
|
|
![]() ![]()
|
|
Na pewno musi on analizować kod właśniej otwartej strony.
Następnie indeksować ją (zapisując do bazy informacje o niej). Potem trzeba otworzyć wszystkie linki umieszczone na stronie i powtórzyć całą procedurę. Coś takiego można chyba napisać w php. -------------------- nospor, jestem z Wami.
Alpha IT |
|
|
![]()
|
|
Watpie ze z poziomu php da sie zrobic bota raczej nie bo php nie moze dzialac samo z siebie jakos tak.
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 0 Dołączył: 22.07.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat wyszukiwarce mogli w niej swoje strony pozycjonowac itd. Wyszukiwarka powinna być tak zrobiona by nie dało się w niej pozycjonować. Cytat Ogólnie powinno być jak najwięcej linków do Twojej strony na innych. Eee a czemu brać przykład z innych wyszukiwarek, nie lepiej na jakiś sposób samemu wpaść ;] Cytat - licznik wejść na stronę za pośrednictwem Twojej wyszukiwarki. Ciekawe jak to zrobisz by odnośniki do stron chyba nie beda mialy takich adresow Kod http://nazwa.pl?site=http://onet.pl tylko Kod http://onet.pl Cytat wcale nie są banalne. A co jest w tym takiego trudnego? Cytat Coś takiego można chyba napisać w php. Napewno ![]() Cytat Watpie ze z poziomu php da sie zrobic bota raczej nie bo php nie moze dzialac samo z siebie jakos tak. sad.gif He? Pozdrawiam -------------------- Udzielasz sie w PHP Pro?
Uważasz sie za profesjonaliste? Przeczytaj to |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.06.2025 - 00:00 |