![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 7 Dołączył: 2.07.2005 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam kolejny problem ze Smarty. Otoz w pliku cos.tpl mam mniej wiecej cos takiego
Kod {foreach item=kategoria from=$kategorie] {$kategoria.kod} {/foreach} zmienna $kategoria.kod musze wrzucic do funkcji php, ale nie wiem jak to zrobic, aby uzyskac w szablonie Kod funkcja_php({$zmienna.jakiespole}) prosze o pomoc... _______EDIT_______ moze nieco rozjasnie problem wstawijac kod(ktory wygenerowalem z nieoceniona pomoca crash'a ![]()
i tpl: Kod {foreach from=$tablica item=grupy key=kierunek} {$kierunek} {foreach from=$grupy item=grupa} {$grupa.nazwa} | {$grupa.kod} | {$grupa.przedmioty} {/foreach} {/foreach} mam bardzo ladny rezultat - kategoria podnia sub-kategorie. Jednak wartosc zmiennej {$grupa.przedmioty} wyglada mniej wiecej tak: 12:2:32:12 gdzie kazdy numerek to id przedmiotu. Nie wiem jak w szblonie uzyc funkcji php ktora pomoze mi zamienic ten lancuch. cos takiego niestety nie dziala: {php} moja_funkcja({$grupa.przedmiot}); {/php} w tym tkwi moj problem, nie wiem jak przekazac zmienna ze smartow do funkcji. prosze o pomoc... _______EDIT_______ dobra sprawa nieco sie rozjasnila ![]() chyba nie mozna zrobic czegos takiego: {php} jakas_funkcja({$zmienna}); {/php} lepszym rozwiazaniem jest w templacie uzyc: {$zmianna|jakas_funkcja} (http://smarty.php.net/manual/en/language.modifiers.php) Ten post edytował omeck 23.08.2005, 17:30:14 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 11:56 |