![]() |
![]() |
-Gość_bart- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam.
![]() Pytanie mam takie. Tworze serwis, w którym użytkownik ma możliwość zarejestrowania swojego konta. Czy wysłanie potwierdzenia zalożenia konta lub przypomnienie hasła, powinno się realizować przy użyciu zwykłej funkcji mail(), czy też inną metodą z autoryzacją SMTP. Moje pytanie wynika z obawy, czy emaile wysyłana przez mail() nie są często rozpoznawane jako SPAM, i czy nie będą zatrzymywane przez filtry albo "wrzucane" do katalogu NIECHCIANE w programach takich jak Thunderbird. Pozdrawiam. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
jeżeli do wiadomości wysłanej przez funkcję mail" title="Zobacz w manualu php" target="_manual() dołączysz odpowiednie nagłówki świadczące o pochodzeniu wiadomości to nie powinno dojść do uznania jej jako SPAM. Jeżeli Twój serwer obsługuje wysyłanie maili poprzez ww. funkcję to dlaczego z niej nie skorzystać? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 191 Pomógł: 0 Dołączył: 16.05.2003 Skąd: POLAND Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wszystko zalezy od administratora serwera. Jesli wymusza on na uzytkownikach stosowanie autoryzacji SMTP (pochwalam), to funkcja mail() z tego co mi wiadomo, sobie z tym nie poradzi. Polecam zainteresowac sie ta klasa: http://phpmailer.sourceforge.net Bardzo fajna i wygodna w uzyciu.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 607 Pomógł: 23 Dołączył: 8.09.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(tiraeth @ 2005-08-21 11:11:02) dołączysz odpowiednie nagłówki świadczące o pochodzeniu wiadomości to nie powinno dojść do uznania jej jako SPAM. odpowiednie, czyli jakie? Pisz, tak, aby można to było od razu wykorzystać ![]() -------------------- Audio: Metallica, Soil, RHCP, OffSpring, Green Day, "Retro", Gorillaz, Disturbed, Coma
DB: MySQL 4.1 | php: 4.4.3 Pomogłem Ci? Wciśnij przycisk POMÓGŁ. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 2.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z moich doświadczeń wynika, że z tym rozpoznawaniem maili wysłanych funkcją mail() jako spam nie jest tak źle, jeśli są to maile plain-text. Problemy zaczynają się, jesli chce się to wysyłać jako HTML.
latet |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 23:31 |