![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 23.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam problem gdy chce zaktuaklizować dane w tabeli mam kod
i błąd jest w miejscu Kod WHERE id=$id bo jak przypisałem zmienną id ='1' do było dobrze, czy ktoś może mi powiedzieć co źle zrobiłem |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
1) uzywaj odpowiedniego BBCODE (poprawiam)
2) nie widzi zmiennej $id ponieważ: a ) nie przekazujesz jej b ) przekazujesz ją w url lub w formularzu, ale masz wylaczone register_globals w php.ini. Musisz się wiec odwolać poprzez $_GET['id'] lub $_POST['id'] w zależności od tego skąd pobierasz to id (url, formualrz) -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 24.08.2005 Skąd: Mysłowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam podobny problem - z poziomu konsoli mysql przyjmuje zapytanie, a z poziomu przeglądarki nie chce - zamieszczam kod odpowiedzialny za to:
Komunikat błędu wygląda tak: Cytat Something is wrong in your syntax obok 'Resource id #9' w linii 1 a zapytanie wygląda tak:
Mam nadzieję, że ktoś mi pomoże I dodam, że jak z konsolki wszystko wywołuje, to zapytanie działa Ten post edytował Balu90 24.08.2005, 21:02:43 -------------------- Sprzęt: Intel Celeron 466 @ 525 / Procomp BVC1A / NVidia Riva TNT2 M64 / 256 MB SDRam / HDD Seagate 4,3 GB Oprogramowanie: |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Błąd masz w lini 34 podaego tu skryptu:
$do_query = mysql_query($do_query) or die(mysql_error()); Zauważ, że wykonujesz zapytanie na zmiennej $do_query, która parę linijek wcześniej przyjmuje wynik zapytania: $do_query = mysql_query($sql) Stąd ten błąd. Chciałeś chyba zrobić tak: $do_query = mysql_query($sql) or die(mysql_error()); ale się pomyliles ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 24.08.2005 Skąd: Mysłowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
O jejciu...
Dzięki nospor za uwagę już działa... powinienem robić to, co masz w podpisie... Przepraszam za zaśmiecanie forum ![]() Hehe, kolejny użytkownik, który docenił niesamowitą mądrość Kubusia ![]() --- nospor -------------------- Sprzęt: Intel Celeron 466 @ 525 / Procomp BVC1A / NVidia Riva TNT2 M64 / 256 MB SDRam / HDD Seagate 4,3 GB Oprogramowanie: |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 08:59 |