|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 24.03.2005 Ostrzeżenie: (0%)
|
Tym razem mam nadzieje ze mi ktos pomoze a nie mi zamknie moj temat.
Zajrzałbyś do regulaminu - nie byłoby problemów - NuLL Witam pisze maly sklepik internetowy i mam taki problem: artykuly dodane do koszyka powiedzmy 3 i kazdego jest po 2 w koszyku zapisywane sa do bazy danch
ale nie zupelnie poniewaz do bazy zapisuje sie tylko jeden produkt z koszyka ten ostatni ktory zostal do niego dodany. Jak zrobic by do bazy dodawaly sie wszystkie produkty z koszyka?(IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) ? Koszyk juz dzialal i wszystko bylo ok ale musialem dorobic zamawianie w ilosciach produktow a nie tylko jeden i od tego mometu niemoge sobei poradzic:( To jest skrypt koszyka:
A to skrypt dodawania do bazy: Kod php:
Ten post edytował NuLL 20.08.2005, 23:30:33 |
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 13.10.2004 Skąd: Świnoujście Ostrzeżenie: (0%)
|
hmm ..
Nie wiem w czym masz problem ... z tego co widze dla kazdej pozycji znajdujacej sie w koszyku generujesz osobny formularz zmiany ilosci:
przez co modyfikacji ulega konkretna pozycja moze wygodniej bylo by wszystkie pozycjie zarzucic do tablicy:
zmieniasz pola ILOSC we wszystkich polach i modyfikujesz je jednoczesnie:
mogłdem coś pokręcić po drodze, ale chodzi głównie o samą idee ... Pozdrówka |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 660 Pomógł: 13 Dołączył: 9.06.2004 Skąd: Wrocław i okolice Ostrzeżenie: (0%)
|
Opisze jak to robie ja:
1. Mam dwie tabele: zamowienia i skladowe_zamowienia 2. Tabela zamowienia ma statusy (dostarczono, w drodze, do magazynu itp...miedzy innymi jest tam koszyk) 3. Tabela skladowe_zamowienia ma pole min. ID_zamowienia 4. Jesli dodaje cos do koszyka to sprawdzam czy ten klient ma juz zamowienie o statusie 'Koszyk', bo kilku takich nie moze miec. Jesli istnieje to, pobieram ID, a jesli nie istnieje, to tworze i tez mam ID. 5. Klient dodaje do tabeli skladowe_zamowienia 6. Gdy kliknie 'skaldam zamowienie' to zmieniam tylko status zamowienia o znanym ID. |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 23.12.2025 - 17:14 |