![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 132 Pomógł: 0 Dołączył: 4.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam takie pytanko czy jest możliwe aby zmienne przypisane danej klasie można wykożystać na nowym obiekcie. np. w pliku clasy zapisana jest funkcja pobierająca dane ze strony index.php i przypisuje je zmiennym globalnym klasy po przez $this->zmienna = $_POST['imie']; nastepnie przechodzę do następnej strony index2.php i tam wywołuje funkcje która kożysta ze zmiennych zapamiętanych z pierwszego skryptu ale niestety zmienne te są puste
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
O ile ja wiem do przekazywania zmiennych pomiędzy stronnami służa sesje.
-------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 132 Pomógł: 0 Dołączył: 4.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale właśnie szukam innego rozwiązania niż sesja. Może macie jakieś pomysly?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ciastka ? Pasek adresu ? Innego nie ma.
-------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
ani metoda paska adresu ani ciastka nie wchodza w gre.
|
|
|
![]()
|
|
Innej nie ma.
|
|
|
![]()
|
|
ok dzieki.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 17.08.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A może tak zapis do pliku?
Do pliku wartości zmiennych zapisuje index.php, a odczytuje index2.php. Proste chyba. |
|
|
![]()
|
|
no niby tak ale myślałem może że jest jakiś sposób aby zmienne zapamiętane były w klasie... choć przyznam że jak na razie będę musiał wykożystać sesje.... jak by był ajakiś patent to dajcie znać
![]() |
|
|
![]()
|
|
Cytat A może tak zapis do pliku? Do pliku wartości zmiennych zapisuje index.php, a odczytuje index2.php. Proste chyba. A po czym chcesz identyfikować użytkownika ? -------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 189 Pomógł: 0 Dołączył: 4.03.2005 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W klasie nie mozna przechowywać nic co ma przeżyć dłużej niż skrypt w ktorym sie znajduje. A zapis do pliku - nie możesz potem dynamicznie odczytac tego. Skąd skrypt będzie wiedział który plik odczytać? A przecież za każdym nie będziesz zmieniać ścieżki w skrypcie. $_GET wydaje mi się najsensowniejsze.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.06.2025 - 18:53 |