Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> Mam problem z powrotem na odp. stronę, łańcuch zapytań
lukasd
post 19.08.2005, 13:27:58
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam wszystkich!

Chciałem prosić o pomoc bo już nie wiem czy mnie zaćmiło i to banalny błąd czy to coś innego. sad.gif
Stworzyłem sobie skrypt z rejestracją nowego użytkownika. Po sprawdzeniu poprawności pól formularza użytkownik dostaje wiadomość, że otrzyma email. W tym mailu jak to zwykle bywa jest link dzięki któremu powraca na odp. stronkę a stronka go "wita".
Otoż wszystkie te komunikaty zawarłem w skrypcie rejestracyjnym przez zastosowanie if{}else{} czyli jeśli coś to wyświetl komunikat a jak bład to wyświetl ponownie formularz (PEAR rządzi !) winksmiley.jpg Czyli wszystko odbywa się na na 1 stronie.
I tu mam pytanie do was drodzy forumowicze. Do panelu rejestracyjnego wchodzę klikając na link:
  1. <?php
  2. $this->dodajPodmenu($id, "rejestracja", "index.php?modul=reg_&akcja=pokaz&tytul=Rejestracja"); 
  3. ?>

Wszystko dzieje sie wg modelu MVC. Index.php sprawdza mi czy został wybrany modul. Jak tak odsyła do kontrolera. kontroler sprawdza akcje (a jest nią tu pokaz) i ukazuje sie mi panel rejestracji. Czyli przechodzi przez index.php->kontroler.php->odpowiedni_moduł.php a ten znajduje podaną metodę.
No ale po kliknięciu na 'Zarejestruj' wyrzuca mnie na index.php
mad.gif .
  1. <?php
  2.  
  3. //...
  4. $formularz->addElement('submit', 'submit', 'Zarejestruj');
  5.  
  6. // Jezeli formularz został zatwierdzony...
  7.  
  8. if ($formularz->validate()) {
  9.  
  10. $formularz->applyFilter('password', 'encryptValue');
  11.  
  12. // Buduje tablice z zatwierdzonych zmiennych z formularza
  13. //....
  14.  
  15. ?>

Czy ktos może mi pomóc?

Dziękuję wszystkim za odpowiedź!
Go to the top of the page
+Quote Post
marast78
post 20.08.2005, 09:16:09
Post #2

-----

szkoda że sam nie napisałeś tych klas moze to by ci pomogło, według mnie przyczyny moga być takie, osobiście nie używam PEAR wszytkie klasy tworzę sam,
albo jest zła action w form albo nie podałeś method="post" lub form nie jest zamknięte </form> posrprawdzaj jak to wygląda winksmiley.jpg

--------------------
+Quote Post
lukasd
post 20.08.2005, 12:58:30
Post #3

-----

Co do tego, że lepiej jest budować własne klasy to nie mam wątpliwośći smile.gif Używam PEAR'a bo chodzi mi głownie o czas a wkrótkim czasie nie stworzyłbym tak rozwiniętego formularza (zabezpieczenie przed automatami itp.).
Doczytałem dokumentację i rzeczywiści chodziło o action. Po prostu zapomniałem o konstruktorze a patrzyłem na co innego rolleyes.gif
  1. <?php
  2.  
  3. $formularz = new HTML_QuickForm('rejestrForm', 'POST', $_SERVER['REQUEST_URI']);
  4.  
  5. ?>

i jest ok.
Dzieki za podpowiedz smile.gif
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 15.07.2025 - 08:10