![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: Krosno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich!
Chciałem prosić o pomoc bo już nie wiem czy mnie zaćmiło i to banalny błąd czy to coś innego. ![]() Stworzyłem sobie skrypt z rejestracją nowego użytkownika. Po sprawdzeniu poprawności pól formularza użytkownik dostaje wiadomość, że otrzyma email. W tym mailu jak to zwykle bywa jest link dzięki któremu powraca na odp. stronkę a stronka go "wita". Otoż wszystkie te komunikaty zawarłem w skrypcie rejestracyjnym przez zastosowanie if{}else{} czyli jeśli coś to wyświetl komunikat a jak bład to wyświetl ponownie formularz (PEAR rządzi !) ![]() I tu mam pytanie do was drodzy forumowicze. Do panelu rejestracyjnego wchodzę klikając na link:
Wszystko dzieje sie wg modelu MVC. Index.php sprawdza mi czy został wybrany modul. Jak tak odsyła do kontrolera. kontroler sprawdza akcje (a jest nią tu pokaz) i ukazuje sie mi panel rejestracji. Czyli przechodzi przez index.php->kontroler.php->odpowiedni_moduł.php a ten znajduje podaną metodę. No ale po kliknięciu na 'Zarejestruj' wyrzuca mnie na index.php ![]()
Czy ktos może mi pomóc? Dziękuję wszystkim za odpowiedź! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 176 Pomógł: 0 Dołączył: 30.11.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
szkoda że sam nie napisałeś tych klas moze to by ci pomogło, według mnie przyczyny moga być takie, osobiście nie używam PEAR wszytkie klasy tworzę sam,
albo jest zła action w form albo nie podałeś method="post" lub form nie jest zamknięte </form> posrprawdzaj jak to wygląda ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: Krosno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co do tego, że lepiej jest budować własne klasy to nie mam wątpliwośći
![]() Doczytałem dokumentację i rzeczywiści chodziło o action. Po prostu zapomniałem o konstruktorze a patrzyłem na co innego ![]()
i jest ok. Dzieki za podpowiedz ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.07.2025 - 08:10 |