![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 26.12.2003 Skąd: 3miasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam troszkę dziwny problem. Mam baner flash, po kliknięciu na który powinno mnie przenosić na stronę (reklamodawcy w tym wypadku), jednak nie w każdej przeglądarce tak się dzieje, stąd moje pytanie, czy czasem czegoś źle nie napisałem.
O to kod:
Czy może powodem tego jest użycie JS :-/ ? Czy też może coś jest z tą funkcją (nie jest moja). Z góry dziękuję za okazaną pomoc. -------------------- ..:: człowiek roślina, myśl konająca ::..
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na obiekt flash nie można nakładać linków bo to nie zadziała. Trzeba odnośnik zrobić w samym flashu i nie bawić w jakieś dziwne konstrukcje.
-------------------- -------------
------ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 26.12.2003 Skąd: 3miasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dobrze, rozumiem. Pytanie tylko jak to teraz zrobić. Czekam na pomoc.
-------------------- ..:: człowiek roślina, myśl konająca ::..
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Musisz zmodyfikować plik .swf tak żeby reagował na kliknięcie.
Jeżeli nie masz dostępu do .fla to musi o to zadbać reklamowadca. Nie ma innego wyjścia. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 109 Pomógł: 0 Dołączył: 10.06.2003 Skąd: Tarnobrzeg/Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
moze to pomoze http://forum.php.pl/index.php?showtopic=28503&hl=flash a w samym banerze musisz otworzyc sobie pliczek*.fla i dac mu funkcje Kod on (release) {
getURL ("tu link"); } -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 156 Pomógł: 15 Dołączył: 13.09.2003 Skąd: London Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli chcesz pobierać ten link z parametru ustawionego w pliku html to nakładasz np. przezroczysty przycisk nad reszta animacji z:
Kod on (release) { getURL(_root.clickTag, "_blank"); } a do sciezki pliku swf w kodzie html dodac ?clickTag=http://www.adresstrony.pl |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 17:42 |