![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 487 Pomógł: 7 Dołączył: 7.01.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Od dłuższego czasu korzystam z eclipse. Edytor bardzo mi się podoba, ale jest mankament. Otóż nie wiem, jak automatycznie wstawić tagi php-doca. Przy kodzie pisanym w javie (Shift+Alt+J) można to uzyskać, natomiast nakładki do php chyba tego nie umożliwiają... czy jest ktoś, kto spotkał się z tym problemem?
Ten post edytował splatch 19.08.2005, 10:31:10 -------------------- Łukasz Dywicki
Independent Java and open source software consultant. Blog - Java, OSGi, integracja oprogramowania.. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 548 Pomógł: 2 Dołączył: 19.07.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam ...
dziwne ... jeżeli jestem wewnątrz komentarza phpdoca (czyli /** */) to po wpisaniu @ i naciśnięciu ctrl+space pojawia się autouzupełnianie ... może masz coś nie tak z klawiszami ![]() pozdrawiam -------------------- Computer games don't affect kids; I mean if <span style="font-weight: bold;">Pac Man</span> affected us as kids,we would all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 487 Pomógł: 7 Dołączył: 7.01.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
orson otwórz sobie persopektywę Java, wklej do pliku następujący kod
ustaw kursor gdziekolwiek w klasie bądź i wciśnij wspomianą kombinację klawiszy... -------------------- Łukasz Dywicki
Independent Java and open source software consultant. Blog - Java, OSGi, integracja oprogramowania.. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 548 Pomógł: 2 Dołączył: 19.07.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam ...
hmm ... zrobiłem tak i: w pliku php pojawił się podpowiadacz funkcji; w testowej klasie javy też pojawił się podpowiadacz ... w jednym i w drugim nie było tagów phpDoca ... ale jak zrobiłem komentarz w pliku php phpdocowy (/** ) to tam mam normalnie ... po wpisaniu @ i ctrl+space pojawia się podpowiadacz z tagami php doca ... ale tylko wewnątrz komentarza phpdoca ... tak samo zrobiłem wewnątrz komentarza phpdoca (tam chyba bardziej javadoca ![]() nie pojawia ci się nic czy po prostu nie masz tagów ![]() pozdrawiam -------------------- Computer games don't affect kids; I mean if <span style="font-weight: bold;">Pac Man</span> affected us as kids,we would all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
|
|
|
![]()
|
|
@orson moja wina, dałem niepotrzebnie tagi php. Spójrz kod po sformatowaniu przy użyciu kombinacji klawiszy:
Kod // to jest tylko po wcisnieciu Shift+Alt+J /** * @author splatch * */ public class te { /** * @param args */ protected void main(String[] args) { } /** * @param str * @return * @throws Exception */ public Object get(Object str) throws Exception { return str; } } A przedtem: Kod public class te {
protected void main(String[] args) { } public Object get(Object str) throws Exception { return str; } } Ten post edytował splatch 22.08.2005, 11:01:44 -------------------- Łukasz Dywicki
|
|
![]()
|
|
witam ...
aaaaaaaa chodzi ci o automatyczne dodawanie tagów przy szablonach kontrukcji ![]() pozdrawiam -------------------- Computer games don't affect kids; I mean if <span style="font-weight: bold;">Pac Man</span> affected us as kids,we would all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
|
|
|
![]()
|
|
@orson Nie, nie chodzi mi o to, żeby pojawiał się określony komentarz po stworzeniu nowego pliku. Próbowałeś skomentować ten przykład przy użyciu tej funkcji?
Chodzi mi o to, że ustawiając kursor wewnątrz metody wciskam określoną kombinacje klawiszy i edytor sam dodaje przed metodą komentarz w kształcie: Kod /** * @param str * @return * @throws Exception */ Poprzez Code Templates nie mogę tego przebrnąć. Nie mogę stworzyć schematów w sekcji Code. Próbowałem podstępu i wyeksportować je poprzez XML z edytora javy do php. Bezskutecznie. Gdybyś mógł rozszeżyć tą informację byłbym wdzięcznym. -------------------- Łukasz Dywicki
|
|
![]()
|
|
witam ...
niestety ale w "perspektywie php" nie ma takiej możliwości o ile wiem ... nie wiem jak jest w javie (używam eclipse tylko do php) i tam nie ma takiej możliwości ... musisz dodawać ręcznie ... pozdrawiam -------------------- Computer games don't affect kids; I mean if <span style="font-weight: bold;">Pac Man</span> affected us as kids,we would all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 14:28 |