![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 0 Dołączył: 15.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam zainstalowany MySQL wersja 4.0.13. Jak napiszę w wierszu poleceń „status” to wyświetlają się różne informacje i widać, że mam ustawione kodowanie na latin1 Client characterset: latin1 Server characterset: latin1 Ja chciałbym mieć ustawione na latin2, tylko nie wiem jak to zrobić? W manualu znalazłem jak to zrobić pod Linuxem ./configure --with-charset=CHARSET No ale jak to zrobić pod Windowsem? ![]() -------------------- ...life is just...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 764 Pomógł: 3 Dołączył: 30.04.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
musisz dokonac zmiany w pliku konfiguracyjnym my.ini
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 0 Dołączył: 15.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to fajnie, też o tym myślałem tylko nie wiem co zmienić, bo nigdzie nie ma tam sekcji Default Charset.
Mój plik my.ini wygląda następująco #This File was made using the WinMySQLAdmin 1.4 Tool #2005-05-09 07:41:49 #Uncomment or Add only the keys that you know how works. #Read the MySQL Manual for instructions [mysqld] basedir=C:/mysql #bind-address=192.168.0.21 datadir=C:/mysql/data #language=C:/mysql/share/your language directory #slow query log#= #tmpdir#= #port=3306 #set-variable=key_buffer=16M [WinMySQLadmin] Server=C:/mysql/bin/mysqld-nt.exe [mysqld] default-table-type=innodb Może powinienem dopisać jakieś linijki? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A może następująca linijka ma coś do powiedzenia: #language=C:/mysql/share/your language directory Ten post edytował exit 18.08.2005, 07:18:18 -------------------- ...life is just...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 764 Pomógł: 3 Dołączył: 30.04.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sprobuj dodac: default-character-set=latin2
|
|
|
![]()
|
|
Dopisałem tą linijkę jak radziłeś, ale dalej jest tak jak było czyli latin1.
Może jakieś inne pomysły? ![]() -------------------- ...life is just...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 16.08.2003 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to nie jest my.ini od MySQL'a...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.07.2025 - 20:50 |