![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 398 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2005 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam problem dotyczący pobierania daty z bazy danych i porównywania jej z bieżącą datą w taki sposób, że jeżeli różnica (w dniach) pomiędzy datami jest większa od 7 wtedy rekord zostaje usunięty w przeciwnym razie zostaje nietknięty.
Próbowałem w taki sposób, ale niestety zawsze pokazuje 0... -------------------- "Państwo to ja" Ludwik XIV
"Wróg zaatakuje to co kochasz" Ojciec Chrzestny "Wszystko powinno być proste jak to tylko możliwe, ale nie prostsze..." A. Einstein "Wyobraźnia jest ważniejsza niż wiedza" Albert Einstein "Nieprawda powtarzana wielokrotnie staje się prawdą" |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
A od kiedy string 'blalal' - 'slkdlskd' da ci cos innego od 0? Stringów się nie odejmuje. Musisz użyć strtotime
pozatym takie rzeczy lepiej robić na poziomie zapytania. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 398 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2005 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wielkie Thx za pomoc
![]() Troszeczke dopisałem i elegancko pokazuje liczbę dni:
Może komuś przyda się kiedyś ![]() Mam jeszcze pytanie jak to zrobic na poziomie jedneog zapytania? Tak żeby od razu usuwał dany rekord... ![]() ![]() ![]() Ten post edytował gladiror 17.08.2005, 12:44:32 -------------------- "Państwo to ja" Ludwik XIV
"Wróg zaatakuje to co kochasz" Ojciec Chrzestny "Wszystko powinno być proste jak to tylko możliwe, ale nie prostsze..." A. Einstein "Wyobraźnia jest ważniejsza niż wiedza" Albert Einstein "Nieprawda powtarzana wielokrotnie staje się prawdą" |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 15:21 |